Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο πύρινος προφήτης

Σπουδαία ήταν η μέρα που γεννήθηκε ο προφήτης Ηλίας.Ο πατέρας του,το ίδιο βράδυ,είδε σε όραμα αγγέλους να φασκιώνουν το παιδί με φωτιά και να το τρέφουν με φλόγα.Και πράγματι πύρινος ήταν ο προφήτης Ηλίας.Φωτιά ήταν οι λόγοι του,πύρινος ο ζήλος με τον οποίο καλούσε τους συμπατριώτες του,που είχαν οι περισσότεροι απομακρυνθεί από την πίστη στον πραγματικό Θεό,να επιστρέψουν στην αληθινή πίστη.Και για να γλιτώσει από το κυνήγι που του έκαναν κρύφτηκε σε σπηλιά,σ'ένα χείμαρρο κοντά και του πήγαινε φαϊ ένα κοράκι.



Σαν πυρκαϊά όργωσε όλη τη χώρα καταγγέλοντας τον βασιλιά και τη βασίλισσα που επέβαλλαν τη λατρεία του δαιμονικού θεού Βάαλ και κατατρόπωσε του ψευδοπροφήτες και τους ιερείς του.
Ακόμα και όταν νόμισε ότι έμεινε μόνος του να πιστεύει στον αληθινό Θεό δεν πτοήθηκε,δεν φοβήθηκε.Συνέχισε να κηρύττει,να θαυματουργεί και να αγωνίζεται.
Και ανέβηκε σε βουνό και  του είπε ο Θεός:Να ο δυνατός άνεμος και ο σεισμός και η φωτιά.Σε αυτά δεν θα βρεις το Θεό.Και να το απαλό αεράκι,εκεί βρίσκεται ο Θεός.Και συνέχισε το έργο του ο Ηλίας μετά από αυτό το μάθημα.
Μέχρι που ο Θεός τον κάλεσε,του είπε "βρες τον διάδοχό σου και ετοιμάσου".Και πράγματι πορεύθηκε στην έρημο μέχρι που έφτασε στη Παλαιστίνη και βρήκε τον Ελισσαίο.Και τον ακολούθησε ο Ελισσαίος μέχρι που πύρινο άρμα άρπαξε τον Ηλία και τον ανέβασε στον ουρανό.Κι έτσι,αυτός που με φωτιά τράφηκε μικρός,που με λόγο σαν φωτιά κήρυξε την αληθινή πίστη,έτσι ταιριαστά σαν φωτιά ήταν  το άρμα που τον ανέβασε στους ουρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...