Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το Κυπριακό κοινοβούλιο ζητά άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Κύπριοι βουλευτές συμμετέχουν σε μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση στη Λευκωσία.  © Reuters
Το κοινοβούλιο στην Κύπρο υιοθέτησε ένα ψήφισμα, καλώντας την κυβέρνηση να βοηθήσει να ανοίξει το δρόμο για την άρση των κυρώσεων της ΕΕ για τη Ρωσία.
Το ψήφισμα συντάχθηκε από τα μέλη του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) υποστηρίχθηκε από 33 βουλευτές από τουςς 54, με 17 αποχές, την Πέμπτη. Κανείς δεν καταψήφισε το ψήφισμα.
Το έγγραφο ανέφερε ότι οι κυρώσεις εναντίον της ςΜόσχα "έχουν επηρεάσει αρνητικά τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και η Ρωσίας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης."


Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης γύρω από την αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία, το ψήφισμα ανέφερε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ αποδείχθηκαν "αντιπαραγωγικές και σε καμία περίπτωση δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία."
Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας Μινσκ που υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ Κιέβου και των φιλορωσικών δυνάμεων.
Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την ψηφοφορία, λέγοντας ότι αντανακλούσε «τη βούληση της σαρωτικής πλειοψηφίας του λαού της Κύπρος να αποκατασταθούν οι αμοιβαίες επωφελείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία."
Η Λευκωσία απολαμβάνει στενές σχέσεις με τη Μόσχα καθώς μια σημαντική ρωσική κοινότητα ζει στο νησί της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...