Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μουσουλμάνοι και χριστιανοί θρηνούν τον σφαγιασθέντα ιερέα στη Γαλλία

Mosque
Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί έλαβαν μέρος σε προσευχές της Παρασκευής σε ένα τζαμί στην περιοχή της βόρειας Νορμανδίας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος  πρόσφατα δολοφονήθηκε από τρομοκράτες.
Η ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Yahya στην πόλη Saint-Etienne-du-Rouvray, με μια πινακίδα να τοποθετείται  έξω από τον ευκτήριο οίκο μπου έγρφε "Τζαμί σε πένθος."
Ο Anouar Kbibech, ο επικεφαλής της κύριας γαλλικής μουσουλμανικής οργάνωσης , CFCM, παρακολούθησε τη συγκέντρωση της Παρασκευής, καλώντας τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν τις εκκλησίες την Κυριακή για να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Χριστιανούς που θα προσεύχονται.


Στις 26 Ιουλίου, δύο δράστες με μαχαίρια, που ταυτοποιήθηκαν ως Adel Kermiche και Abdel-Malik Nabil Petitjean, διέκοψαν μια λειτουργία στην εκκλησία St. Etienne.
Ανάγκασαν τον 85χρονο ιερέα, πατέρα Ζακ Hamel, να πέσει γόνατά του και έκοψαν το λαιμό του. Δύο μοναχές και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν επίσης όμηροι μέχρι που οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία.
Μια εικόνα του πατέρα Jacques Hamel τοποθετείται με λουλούδια έξω από το δημαρχείο στο Saint-Etienne-du-Rouvray, Νορμανδία, Γαλλία, 28 Ιουλίου, 2016. © Reuters
Το Amaq, ένας ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh, είπε σε μια δήλωση ότι δύο άνθρωποί  του ήταν πίσω από την επίθεση.
Στις παρατηρήσεις που απευθύνονται σε εξτρεμιστές,ο μουσουλμάνος κληρικός Abdelatif Hmitou είπε, «Έχετε τον λάθος πολιτισμό γιατί δεν είστε  μέρος του πολιτισμού. Έχετε τη λάθος ανθρωπότητα, γιατί δεν είστε  μέρος της ανθρωπότητας. "
"Έχετε την λανθασμένη ιδέα για μας (μουσουλμάνους) και δεν θα σας συγχωρέσουμε για αυτό", πρόσθεσε.
Ο αιδεσιμώτατος Πατέρας Πιέρ Belhache, αρμόδιος για τις σχέσεις με τη μουσουλμανική κοινότητα, κάλεσε επίσης για ενότητα μεταξύ των μουσουλμάνων και χριστιανών.
"Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας χωρίσει», είπε, προσθέτοντας, "Είναι τόσο πλούσιο να έχουμε αυτές τις διαφορές, αλλά να  εξακολουθούμε να είμαστε μαζί."
Αργότερα το Σάββατο, οι μουσουλμανικές και χριστιανικές ομάδες αναμένεται να κάνουν αγρυπνία για το δολοφονημένο Γάλλο ιερέα.
Οι προσευχές έχουν προγραμματιστεί στην εκκλησία του St.Etienne, με μια  μη δογματική αγρυπνία  σε μια εκκλησία στο λιμάνι της πόλης του Μπορντό. Ένα περιφερειακό μουσουλμανικό συμβούλιο έχει επίσης οργανώσει μια «πορεία αδελφότητας" στην πόλη της Λυών.
Μια δικαστική αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι τρία άτομα  κρατούνται για ανάκριση για  τη βάρβαρη επίθεση.
Ο Kermiche, ο οποίος συνελήφθη δύο φορές το περασμένο έτος για την προσπάθεια να ταξιδέψει στη Συρία, ανέμενε να περάσει δίκη για φερόμενη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι Αντιτρομοκρατικές αρχές είχαν επίσης έρθει κοντά δύο φορές για τον εντοπισμό του Petitjean ως απειλή.
Η Γαλλία παραπαίει από μια έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...