Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η αλήθεια που πονάει...(Κυρ.Ε Ματθ.)


Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο γεγονός.Ο Ιησούς θεραπεύει δύο δαιμονισμένους στη χώρα των Γεργεσηνών.Οι δύο αυτοί κατοικούσαν στα μνήματα,έξω από τη πόλη και αποτελούσαν κίνδυνο και φόβο για τους περαστικούς.Τα δαιμόνια,αναγνωρίζουν τη θεότητα του Ιησού και του ζητούν να τα λυπηθεί.Αυτός τους επιτρέπει να μπουν σ'ένα κοπάδι γουρουνιών που έβοσκαν οι κάτοικοι της πόλης εκεί κοντά.Μόλις τα δαιμόνια εισήλθαν στα ζώα,αυτά έτρεξαν στο κοντινό γκρεμό και έπεσαν.



Το παράδοξο και περίεργο γεγονός είναι ότι οι κάτοικοι της πόλης μόλις πληροφορήθηκαν τα γεγονότα και είδαν τους δύο δαιμονισμένους,θεραπευμένους δεν χάρηκαν,δεν πανηγύρισαν.Αλλά αντίθετα ζήτησαν από το Χριστό να φύγει από τη περιοχή τους.Γιατί αντέδρασαν έτσι;
Αυτό που δεν άντεξαν ήταν η αλήθεια που τους είπε,με τη θεραπεία αυτή ο Ιησούς.Η εκτροφή γουρουνιών ήταν απαγορευμένη από τον Μωσαϊκό Νόμο.Θεωρούνταν μεγάλη αμαρτία.Μια αμαρτία που διαπράχθηκε με σκοπό το προσωπικό όφελος.Μια αμαρτία την οποία όλοι ήξεραν αλλά την συγκάλυπταν και άρα την αποδέχονταν.
Και ο Χριστός θεραπεύοντας τους δαιμονισμένους και επιτρέποντας στα δαιμόνια να καταλάβουν το κοπάδι των γουρουνιών ουσιαστικά είπε στους κατοίκους της πόλης "ορίστε,εσείς που αμαρτάνετε για να έχετε κέρδος είστε χειρότεροι ακόμα και από τους δαιμονισμένους".Αυτό δεν άντεξαν οι κάτοικοι της πόλης.
Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τα λάθη και τα πάθη μας όταν μας τα υποδεικνύουν.Όμως η παραδοχή της αμαρτίας είναι και το πρώτο βήμα για τη θεραπεία και την ελευθερία μας.Ας γνωρίσουμε λοιπόν την αλήθεια,την αλήθεια που είναι ο ίδιος ο Χριστός,και αυτή θα μας ελευθερώσει από την αμαρτία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...