Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι Sikh Lives Matter διαδηλώνουν ενάντια στην ινδική βιαιότητα


@ Amna_sayx

Συλλήψεις έγιναν καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές των "Sikh Lives Matter"πραγματοποίησαν συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία στο  Punjabi,έξω από την ινδική πρεσβεία στο Λονδίνο, κλείνοντας τους γύρω δρόμους.
Σύμφωνα με την Sikh Press Association, οι διαδηλωτές είναι μέρος του παγκόσμιου κινήματος των Sikh Lives Matter . 

"Oi πρόσφατοι θάνατοι στο Πουντζάμπ και πάλι έφεραν στο φως τα δεινά των εθνοτικών μειονοτήτων στην Ινδία. Οι Σιχ έχουν βρεθεί να είναι  συνεχώς τα θύματα της πιο σοβαρής  αστυνομικής βαρβαρότητας, που οδήγησε στο θάνατο άοπλων διαδηλωτών, ακόμη και διερχομένων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, "αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

"Ωστόσο,φαίνεται ότι  εξακολουθεί να υπάρχει  έλλειψη ευαισθησίας για τα δεινά των Σιχ. Ως εκ τούτου, η #SikhLivesMatter social media έχει δημιουργηθεί για να επιστήσει την προσοχή στις πράξεις φρικαλεοτήτων ινδικής κυβέρνησης που συχνά περνούν απαρατήρητες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ", πρόσθεσε.

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι» 

Οι αστυνομικοί περικυκλώσαν μια ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν "είμαστε άνθρωποι κι εμείς."
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες , γυναίκες παγιδεύτηκαν μέσα στο κλοιό παρακαλώντας να απελευθερωθούν.

«Μπλακάουτ των Media» 
Την περασμένη εβδομάδα,η  αστυνομία του Punjabi  άνοιξε πυρ σε Σιχ οι οποίοι διαδήλωναν κατά της βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του Σρι γκουρού Granth Sahib (SGGS) έξω από το ιστορικό τέμενος των Σιχ στο χωριό Bargari.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί έμειναν τραυματίες. Οι θανόντες έχουν αναγνωριστεί ως οι Gurjit Singh και Krishan Singh.
Σε απάντηση στον πυροβολισμό, Σιχ διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κτίρια.

Βρετανοί Σιχ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια «φίμωση των μέσων ενημέρωσης» στο Πουντζάμπ γύρω από τους θανάτους και τις διαδηλώσεις.
Πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει υπογραφές ζητώντας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύψουν αυτά τα ζητήματα.
Κατά τη διάρκεια του  πρωινού κυριακάτικου  ζωντανού προγράμματος του BBC την περασμένη εβδομάδα, το Νέο Δημοκρατικό μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Οντάριο Jagmeet Singh διακόπτει την οικοδέσποινα Sian Ουίλιαμς για να ανακοινώσει ότι Σιχ  θανατώθηκαν στην Ινδία.

Η οικοδέσποινα του BBC τον προειδοποίησε ότι εάν δεν σιωπήσει, θα πρέπει να τον διώξει από το στούντιο.
Η εκπομπή στη συνέχεια διακόπηκε σε ένα προ-ηχογραφημένο κλιπ. Όταν η κάμερα επέστρεψε στο στούντιο,ο Singh δεν ήταν πια εκεί.
Λίγο μετά, το BBC κατηγορήθηκε ότι  εσκεμμένα παραμελεί το θέμα.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό είπε στο VICE news ότι το περιστατικό είχε συζητηθεί στο ασιατικό δίκτυο BBC.
"Το BBC καλύπτει αυτή την ιστορία στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο και έχει συζητηθεί στο ασιατικό δίκτυο BBC.
"Το BBC λειτουργεί ανεξάρτητα και αμερόληπτα και κάνει τις δικές του κρίσεις στη  σύνταξη των ειδήσεών του."

Πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...