Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Διπλή έκρηξη στην Άγκυρα

                       

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από δύο μεγάλες εκρήξεις που συγκλόνισαν μια διασταύρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τουρκίας, Άγκυρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ λένε.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 10:04 π.μ. τοπική ώρα (0704 GMT) το Σάββατο έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα, όπου μια ομάδα διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί για μια αντικυβερνητική πορεία ειρήνης ,ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan της Τουρκίας .
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον αριθμό των θανάτων, λέγοντας ότι 126 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είχαν δει πολλά πτώματα διάσπαρτα στο έδαφος στην περιοχή των εκρήξεων.
Οι αρχές στην Άγκυρα αναφέρουν ότι οι εκρήξεις ήταν τρομοκρατική επίθεση.Ερευνάται η πιθανότητα ένας βομβιστής να ήταν πίσω από τις εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
"Ερευνούμε την έκρηξη και θα μοιραστούμε τα ευρήματά μας με το κοινό, το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος στο AFP, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με τις δυνάμεις ασφαλείας για το θέμα των εκρήξεων.
Οι αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία, μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα του φιλοκουρδικού Λαών »(HDP), είχε προγραμματίσει να οργανώσει μια πορεία ειρήνης στην περιοχή που συγκλονίστηκε από τις εκρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...