Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Φιλόσοφος

                     


Κάθε χρόνο,τέτοια εποχή,επισκέπτεται τα Κύθηρα μια τρομερή...μούρη.Ένας τύπος με απεριποίητη γενειάδα,όχι πολύ μακριά,γύρω στα 60,παρέα με ένα σκύλο αδιευκρίνιστης ράτσας.Δεν τον γνωρίζω και πολύ καλά αλλά μου έχει κάνει καλή εντύπωση.Μέχρι και πέρσι έμενε σε σκηνή,σε καλύβα,σε κάτι τέτοιο,θα σας γελάσω.Φέτος βρήκαν,κάποιοι,τρόπο να τον αναγκάσουν να μείνει σε δωμάτιο.

Να μη σας τα πολυλογώ,ο τύπος κόβει βόλτες στο νησί,δεν ενοχλεί και μόλις περάσουν οι μέρες φεύγει.Φυσικά τον συνοδεύουν ένα σωρό κακεντρεχή,κοροϊδευτικά σχόλια,εξ ου και το ειρωνικό παρατσούκλι "ο φιλόσοφος".

Δεν μπορώ να χωνέψω πραγματικά πόσο πολύ ζηλεύουμε την ελευθερία.Και όταν δούμε κάποιον να την αποκτά ορμάμε σαν τις ύαινες με διάφορα εξυπνακίστικα,κουτοπόνηρα,μοχθηρά σχόλια να τον ταπεινώσουμε,να τον γελοιοποιήσουμε.Δεν αντέχουμε εμείς οι τακτοποιημένοι,οι χωμένοι μέχρι το λαιμό μέσα στην καθωσπρέπει μιζέρια του "τι θα πει ο κόσμος",να έχουμε δίπλα μας κάποιον που γράφει όλες αυτές τις γελοίες κοινωνικές συμβάσεις,μεγαλοπρεπώς,στα...παλιά του τα παπούτσια και να ζει όσο πιο απλά γίνεται.Και τι κάνουμε σε αυτό που δεν μπορούμε,όσο κι αν θέλουμε,να πετύχουμε;Το λιθοβολούμε.

Το έχουμε χάσει το νόημα.Ή μας έχουν κάνει να το χάσουμε.Το κακό είναι ότι,πια,δεν τολμούμε να το αναζητήσουμε...

ΥΓ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου είναι ουσιαστικά άγνωστος.Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε.Πλούσιος που κάνει το κομμάτι του,θεότρελος,εγκληματίας ή πάνσοφος.Αποτέλεσε πάντως ένα καλό ξυπνητήρι για εμένα που εδώ και ένα χρόνο περίπου αντί να ασχολούμαι με αυτά που πρέπει ασχολήθηκα με ένα κάρο ανοησίες.Οπότε τον ευχαριστώ όπως και να έχει!

(εικόνα από το mic.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...