Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καλλιτέχνες της κατασκοπίας!

Ένας βράχος με σχήμα έχει κατασκευαστεί στο Ισραήλ συσκευή κατασκοπείας βρέθηκε στη νότια πόλη του Λιβάνου Bani Hayan στις 30 Σεπτεμβρίου, 2015. (ΝΝΑ φωτογραφία)

Μια εξαιρετικά καμουφλαρισμένη ισραηλινή συσκευή κατασκοπείας έχει ανακαλυφθεί στο νότιο Λίβανο, λέει ο στρατός της χώρας.
"Μια μονάδα του στρατού ανακάλυψε μια ισραηλινή συσκευή κατασκοπίας σε ένα βράχο ,η οποία συνδέεται με ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας έφθασε στη περιοχή και αποσυναρμολόγησε τη συσκευή",δήλωσε ο Διοικητής της Γενικής Διεύθυνσης του λιβανικού στρατού  την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι ο λιβανικός στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το θέμα.


Η συσκευή,που βρέθηκε σε μια περιοχή της νότιας πόλης της Bani Hayan,  με σχήμα βράχου ήταν συνδεδεμένη με τέσσερις μεγάλες ηλεκτρικές μπαταρίες και ήταν εξοπλισμένο με μια κρυφή κάμερα και ορισμένες συσκευές μετάδοσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ψεύτικα βράχια στο Λίβανο αποδεικνύονται ότι είναι Ισραηλινές  συσκευές κατασκοπείας. Στο παρελθόν τον Δεκέμβριο του 2010, ο λιβανικός στρατός ανέφερε ότι είχαν ανακαλύψει και αποσυναρμολογήσει εξελιγμένες συσκευές επιτήρησης,κατασκευασμένες στο Ισραήλ , ομοίως καμουφλαρισμένες, στα βουνά της Sannine και Barouk, βόρεια και νότια της πρωτεύουσας Βηρυτού.


Οι Ισραηλινοί έχουν πάει την στρατιωτική κατασκοπία σε άλλο επίπεδο.Όσο κι αν είναι αντιπαθείς οι πολιτικές και πρακτικές τους,οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τις ικανότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...