Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή

                        conference-8


 Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου τις εργασίες της η Διεθνής Διάσκεψη των Αθηνών με θέμα: ''Θρησκευτική και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή''.
Στο συνέδριο συμμετέχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Ιεράρχες, καθώς και οι ηγέτες των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, της Αρμενικής, της Κοπτοορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.
Επίσης συμμετέχουν προτεστάντες, ρωμαιοκαθολικοί, ιουδαίοι και μουσουλμάνοι υψηλοί εκπρόσωποι των Εκκλησιών, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαγκερ, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, ο Αρχιραββίνος δρ Ντέιβιντ Ρόσεν και ο Μέγας Μουφτής της Αιγύπτου Αμπντέλ-Καρίμ Αλάμ, οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράκ, της Ολλανδίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, ο διοικητής των κουρδικών περιοχών του Ιράκ Φαρχάντ Ατρούσι και η υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.
Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και στην συνέχεια μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία στους πρόσφυγες.
Το πλήρες ρεπορτάζ στο romfea.gr

Σχόλιο:Αξιέπαινη η προσπάθεια του κου Κοτζιά για να επιστρέψει η ελληνική διπλωματία στη Μ.Ανατολή,όπου είναι και η φυσική της θέση,μετά από χρόνια απουσίας,αποτέλεσμα των καταστροφικών χειρισμών Παπανδρέου-Μπακογιάννη(υπουργοί εξωτερικών στις κυβερνήσεις Σημίτη-Καραμανλή)οι οποίοι έτρεχαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ψώνια και αγνοούσαν τόσο τη Μ.Ανατολή όσο και τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να μείνουμε χωρίς ουσιαστικούς συμμάχους στην περιοχή(εκτός ίσως της Βουλγαρίας).
Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι η σχεδόν πλήρης απουσία Ευρωπαίων αξιωματούχων με εξαίρεση τον υπουργό της Ολλανδίας.Μηδενική κατανόηση της αξίας της γεωπολιτικής από την ΕΕ,γεγονός που εξηγεί γιατί απλά ακολουθεί τους,τραγικά επικίνδυνους,πειραματισμούς των ΗΠΑ.Ίσως δείχνει και τον απαξιωτικό τρόπο που βλέπουν τη χώρα μας.Ίσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...