Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εμπρησμός οι 6 φωτιές σε εκκλησίες στο Φέργκιουσον

              © ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ
H αστυνομία του Σεντ Λούις επιβεβαίωσε ότι οι έξι πυρκαγιές σε εκκλησίες στις κατά κύριο λόγο μαύρες γειτονιές κοντά στο Φέργκιουσον,οι οποίες συνέβησαν σε μόλις 10 ημέρες έχουν ταξινομηθεί ως εμπρησμοί. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη κανέναν ύποπτο.
"Είναι εμπρησμός," είπε ο  Αρχιπυργός του St Louis Garon Mosby στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα  με το Associated Press. "Αυτές [πυρκαγιές] γίνονται σκοπίμως ."
Ο Mosby είπε ότι η πιθανότητα ενός εγκλήματος μίσους για θρησκευτικούς ή φυλετικούς  λόγους"είναι μέρος μιας δυναμικής" σε μια κοινή έρευνα που διεξάγεται σήμερα από τη Περιφερειακή πυροτεχνουργική μονάδα του Σαιντ Λούις  και το Γραφείο οινοπνεύματος, καπνού και όπλων. Το ATF έχει δικαιοδοσία επί των πυρκαγιών σε όλους τους τόπους λατρείας.
Όλες οι πυρκαγιές πραγματοποιήθηκαν στις κατά κύριο λόγο μαύρες γειτονιές σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από το Ferguson, και όλες άναψαν στις μπροστινές πόρτες των εκκλησιών.
Η πρώτη  χτύπησε τη ​​μη-δογματική εκκλησία Μπέθελ  στο Jennings στις 8 Οκτωβρίου Δύο ημέρες αργότερα, η New Northside Missionary Baptist, επίσης, σto Jennings, χτυπήθηκε από τη φωτιά.
Επιπλέον, πυρκαγιές προκλήθηκαν στο Minerva-στη  Καθολική Εκκλησία του Αγ.Αυγουστίνου στις 14 Οκτωβρίου και στην Εκκλησία της Καινής Διαθήκης του Χριστού στις 15 Οκτωβρίου, και μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρχαν φλόγες στο New Life Missionary Baptist Church και στη  Λουθηρανική Εκκλησία Ebenezer.
"Απλά δεν μπορούμε  να καταλάβουμε γιατί κάποιος τριγυρνάει βάζοντας φωτιά σε εκκλησίες," είπε ο Αντιδήμαρχος Frank Williamson, ο οποίος παρευρίσκεται στην Καθολική Εκκλησία Άγιος Αυγουστίνος ,στο KMOX. "Είμαστε πολύ μπερδεμένοι."

Οι αρχές δεν έχουν κυκλοφορήσει καμία πληροφορία σχετικά με πιθανά κίνητρα στις περιπτώσεις και δεν έχουν βρει καμία ένδειξη ότι οι εκκλησίες είχαν λάβει απειλές, σύμφωνα με το KMOX.
Οι ηγέτες της Εκκλησίας είπαν στο AP ότι εστιάζονται στην επούλωση, αντί να κάνουν εικασίες για το ποιος φταίει.
"Είναι ένα πνευματικά άρρωστο άτομο»,είπε στο AP ο Αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Triggs, του οποίου η New Life Missionary Baptist Church πυρπολήθηκε το Σάββατο, . "Αυτό είναι ένα ζήτημα αμαρτίας. Δεν είναι ένα ζήτημα φυλής».

Η ζημιά στη New Life Missionary Baptist Church περιορίστηκε σε έναν εξωτερικό τοίχο, την οροφή και την πόρτα, όπου η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε. Με ζημιές από τον  καπνό στο εσωτερικό του ναού, το εκκλησίασμα πραγματοποίησε την τακτική λειτουργία της Κυριακής σε πτυσσόμενες καρέκλες στο γκαζόν έξω από το απανθρακωμένο οίκο  λατρείας.
"Αυτό είναι ανησυχητικό, διότι η εγχώρια τρομοκρατία είναι ζωντανή και δυνατή," είπε στο Southern Poverty Law Center's Hatewatch ο David Love, δημοσιογράφος και σχολιαστής, "Είναι τέτοιο to  πρόβλημα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προέβλεψε πρόσφατα αυξήσεις σε βίαιες πράξεις από λευκούς εξτρεμιστές οι οποίοι αντιδρούν σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία οι έγχρωμοι άνθρωποι θα γίνουν πλειοψηφία στην Αμερική."
Το πλήρες ρεπορτάζ στο rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...