Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Απαράδεκτες προσφορές


                         

Βλέποντας διάφορους επιχειρηματίες,μεγαλοπαράγοντες,πολιτικούς κλπ να επισκέπτονται τον Αρχιεπίσκοπο και διάφορους Μητροπολίτες και να μας κάνουν γνωστές τις φιλανθρωπίες τους,μου ήρθε στο μυαλό,για έναν παράξενο λόγο, το παρακάτω απόσπασμα από τη Σοφία Σειράχ:


Εκείνος που προσφέρει θυσίαν από αδίκως αποκτηθέντα πράγματα, κάμνει προσφοράν εμπαικτικήν δια τον Θεόν. Τα δώρα των παρανόμων δεν είναι δεκτά ενώπιον του Θεού.
Δεν ευαρεστείται ο Υψιστος εις τας προσφοράς των ασεβών, ούτε και συγχωρεί τας αμαρτίας των με το πλήθος των θυσιών των.
 Εκείνος που προσφέρει θυσίαν από χρήματα πτωχών, είναι σαν να θυσιάζει το παιδί εμπρός στον πατέρα του.
Ο άρτος είναι η ζωή δια τους πτωχούς και στερουμένους. Εκείνος που θα τους αφαιρέση τον άρτον, άρα και την ζωήν, είναι ωσάν να έχυσεν ανθρώπινον αίμα, είναι φονεύς.
Φονεύει τον πλησίον του εκείνος, που του αφαιρεί τα μέσα της συντηρήσεώς του. Χύνει αίμα ανθρώπου εκείνος, που δεν καταβάλλει το ημερομίσθιον του εργάτου.



Κάτι περίεργα πράγματα που μου έρχονται βραδυάτικα...

(Η εικόνα από εδώ)
(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...