Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ειδήσεις από τη Μ.Ανατολή

                            Χεζμπολάχ Γενικός Γραμματέας Σαγιέντ Χασάν Νασράλα (Φωτογραφία από AFP)
Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ο επικεφαλής του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ, λέει ότι οι  εξελίξεις στη Συρία σύντομα θα λάβουν νέα κατεύθυνση υπό το φως των πρόσφατων εσωτερικών, περιφερειακών και διεθνών γεγονότων.
Σε δηλώσεις που έγιναν στο ιρανικό αραβόγλωσσο τηλεοπτικό κανάλι Alahvaz και αναμεταδόθηκαν από το πρακτορείο IRNA την Παρασκευή,ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Νασράλα επαίνεσε τη Συρία λέγοντας πως έχει  «κεντρική και εξαιρετική θέση στο μέτωπο της αντίστασης».
"Η αντίσταση είναι ένας βασικός παράγοντας για την αποτροπή της υλοποίησης των αμερικάνικων σχεδίων και γι 'αυτό προσπαθούν να την καταστρέψουν», είπε.
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, δήλωσε,ότι προκειμένου να κάνουν τη Συρία να καταρρεύσει, δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί, τόνοι όπλων και δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι στρατιώτες αποστέλλονται, καθώς και εκστρατείες  διεξήχθησαν από τα διεθνή και αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να προκαλέσουν θρησκευτικές ρήξεις.
Ο Νασράλα, ωστόσο, είπε, «Υπό το φως των εσωτερικών, περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, είμαστε πέρα ​​από την επικίνδυνη ζώνη στη Συρία, και ένα νέο κεφάλαιο θα ξεκινήσει  σύντομα στην περίπτωση της Συρίας."
Το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ


                      

 Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από μια ντουζίνα άλλοι τραυματίστηκαν μετά από πυρ που άνοιξαν οι ισραηλινές δυνάμεις  σε μια ομάδα Παλαιστινίων διαδηλωτών στο ανατολικό τμήμα της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας .
Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι οι  Χάμουντ Hisham Muhsen, Αχμάντ αλ-Harbawi, Abed al-Wahidi και Hussam Dawla πυροβολήθηκαν θανάσιμα καθώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν με αληθινές σφαίρες για να διαλύσουν τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές ανατολικά της γειτονιάς Shejaiya της πόλης της Γάζας τη Παρασκευή,μετέδωσε το παλαιστινιακό αραβόγλώσσο  πρακτορείο ειδήσεων Ma'an.
Η ταυτότητα των δύο από τα θύματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα.

το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ

                      Ο Ταξίαρχος Hossein Hamedani, ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σκοτώθηκε από takfiri τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας συμβουλευτική αποστολή στα περίχωρα του Χαλεπίου, της Συρίας βορειοδυτική, στις 8 Οκτωβρίου, 2015. (Tasnim φωτογραφία)
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του ταξίαρχου Hossein Hamedani, ανώτερου διοικητή των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), από τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.
Σε ένα μήνυμα την Παρασκευή,ο Rouhani δήλωσε ότι η δολοφονία του γενναίου διοικητή  IRGC κατά τη διάρκεια μιας συμβουλευτικής αποστολής για να συμβάλει στην ενίσχυση του αντιστασιακού κινήματος στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας των takfiri  του Daesh και των συμμάχων της, ήταν «μια μεγάλη απώλεια και προκάλεσε βαθιά θλίψη».
Ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο  Hamedani έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση του IRGC και διηύθυνε επιτυχώς διάφορες επιχειρήσεις κατά τα οκτώ χρόνια της ιερής άμυνας ενάντια στην εισβολή του Ιράκ κατά τη δεκαετία του 1980.

το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...