Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η ταφή των νεκρών είναι οικολογική πράξη...



Ένα σύντομο βίντεο που εξηγεί τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα αφού πεθάνει.


Και μια και πιάσαμε τα εύθυμα θέματα να βάλω (ακόμα) μία ιστοριούλα με τον Χότζα.

Κάποιος ρώτησε τον Χότζα λοιπόν,"σε μια κηδεία,ποιο είναι το σωστό;Ο κόσμος να πηγαίνει πριν το φέρετρο ή μετά;".
Και ο Νασρεντίν απάντησε:"Είτε μπροστά πηγαίνεις  είτε πίσω,δεν έχει διαφορά,το πρόβλημα είναι να μην είσαι μέσα στο φέρετρο".

2 σχόλια:

  1. Η ταφή των νεκρών μπορεί να είναι οικολογική πράξη, η εκταφή τους όμως είναι σίγουρα βδελυρή κι απάνθρωπη! Και για όσο η βουτηγμένη στην υποκρισία Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, επιτρέπει αυτό το άγος, τότε, ναι, θα αγωνιζόμαστε για το στοιχειώδες δικαίωμα σεβασμού στο νεκρό που εξασφαλίζει η καύση/αποτέφρωση. Ας επιστρέψουμε πρώτα στην κατηγορική προσταγή του "χους ει και εις χουν απελεύσει", που οι μουσουλμάνοι και οι ιουδαίοι, σ' αντίθεση με μας, σέβονται απόλυτα, και μετά συζητάμε για την οικολογική αξία της ταφής.
    Δεν επιτίθεμαι προσωπικά σε σένα, Πάπα-Κώστα, το μπλογκ σου, άλλωστε, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, απλά έχω μέσα μου συσσωρευμένα κύματα αηδίας από προσωπικές εμπειρίες. Παρεμπιπτόντως, ωραίο το ανέκδοτο του Χότζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα συμφωνήσω.Όχι απόλυτα τουλάχιστον.Η εκταφή γίνεται,όχι σαν πρακτική της Εκκλησίας,αλλά σαν "λύση" στο πρόβλημα χώρου που έχουν οι Δήμοι.Αν θες την άποψή μου,έχει στηθεί και μια πολύ ωραία επιχείρηση αφού αναγκάζεται κάποιος είτε να αγοράσει οικογενειακό τάφο είτε χώρο στο οστεοφυλάκιο.Πραγματικά αυτό πρέπει να το δει η Εκκλησία.
    Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η εκταφή όσο το ότι γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα από την ταφή.
    Από εκεί και πέρα για την Εκκλησία αποδεκτή είναι μόνο η ταφή.
    Αν κάποιος θέλει να αποτεφρωθεί,ας το κάνει.Δεν γίνεται να ζητά όμως να γίνει και ακολουθία.Γιατί έχει τεθεί και τέτοιο θέμα.
    Νομίζω ότι πια έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση για τα αποτεφρωτήρια.
    Δεν το ξέρω τόσο καλά το θέμα των νεκροταφείων σε μεγάλες πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...