Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Απλά υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτού του παιδιού


                     

Το όνομά του Άνχελ Αριέλ Εσκαλάντε Πέρες. Η ηλικία του, 12 ετών. Χώρα προέλευσης, η Γουατεμάλα. Η ζωή του τερματίστηκε πολύ νωρίς, όχι γιατί εκείνος το επέλεξε, όπως φαίνεται από την επιφανειακή εξέταση των γεγονότων, αλλά γιατί στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις από τα... μνημόνια και τις οικονομικές δυσκολίες που αυτά επιφέρουν. Ο 12χρονος μαθητής από την πρωτεύουσα της χώρας, Γουατεμάλα Σίτι, ωθήθηκε στην αυτοκτονία, επιλέγοντας να θυσιάσει τη δική του ζωή, για να μην στερήσει τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου! Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία, με άκρως τραγικό αποτέλεσμα, σε σημείο τέτοιο, που εύλογα μπορεί να σκεφτεί κάποιος «γιατί;»!

Ο νεαρός μαθητής προχωρούσε στον δρόμο για το σχολείο, όταν μέλη της συμμορίας που σκοτώνει οδηγούς λεωφορείων στη Γουατεμάλα, τον πλησίασαν και τον απείλησαν, προκειμένου να τον «επιστρατεύσουν» στη δράση τους. Ο Άνχελ Αριέλ Εσκαλάντε Πέρες (να κρατήσουμε στη μνήμη μας το όνομα αυτού του υπέροχου, αλλά τόσο άτυχου παιδιού) αντιστάθηκε, αλλά εκείνοι επέμεναν. Του είπαν πως είτε θα σκοτώσει έναν οδηγό λεωφορείου, είτε θα αυτοκτονήσει κόβοντας τον λαιμό του, ή πηδώντας από μία γέφυρα!
Επέλεξε να θυσιάσει τη ζωή του, από το να γίνει δολοφόνος ο 12χρονος Άνχελ από τη ΓουατεμάλαΟ 12χρονος μαθητής, σαστισμένος, δεν είπε σε κανέναν το παραμικρό. Ήταν υποχρεωμένος ή να γίνει δολοφόνος, ή να βάλει τέρμα στη ζωή του! Η τραγική ειρωνεία; Ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείων στην πόλη! Πώς θα μπορούσε, έστω και να διανοηθεί, ότι θα προβεί σε μία δολοφονική ενέργεια; Ο νεαρός Εσκαλάντε έκανε την επιλογή του. Επέλεξε μία γέφυρα και πήδηξε στο κενό από ύψος 135 μέτρων!

Η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ. Ο 12χρονος δεν σκοτώθηκε, παρά τη σφοδρότητα της πτώσης του. Τα ίχνη του όμως είχαν χαθεί και οι δικοί του άνθρωποι, ιδιαιτέρως δε ο πατέρας του, τον αναζητούσαν με αγωνία. Μετά από 72 ώρες, τον εντόπισαν λίγο πριν παραδώσει τις δυνάμεις του, κάτω από τη μεγάλη γέφυρα. Η στιγμή που τον παίρνει στην αγκαλιά του ο πατέρας του,  θα μπορούσε να λυγίσει ολόκληρο βουνό. Ωστόσο το κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο. Ειδική ομάδα διάσωσης τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή. Τα κατάφεραν για 15 ημέρες. Όμως οι Μοίρες είχαν αποφασίσει για τον 12χρονο Άνχελ. Ο ήρωας αυτός, παραδόθηκε στα τραύματά του μετά από 72 ώρες μάχης κάτω από τη γέφυρα και 15 μέρες μάχης στο νοσοκομείο. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του. Μία ιστορία που, αν μη τι άλλο, αναδεικνύει τις πιο σκοτεινές πτυχές του σύγχρονου κόσμου και της τρομοκρατίας που επικρατεί σε κοινωνίες – ιδιαιτέρως – της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, αλλά και της Ασίας, με θύματα – κατά κανόνα – παιδιά και εφήβους.

protothema

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.
    ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κεντρική Αμερική συναγωνίζεται τη Μ.Ανατολή σε αγριότητα.

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...