Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο καφές δεν είναι μόνο για ρόφημα



Sweida sana- Εμπνευσμένος από την αγάπη του για τον καφέ και το ιδιαίτερο άρωμά του, ο καλλιτέχνης Ra'ed Zein Eddin δημιουργεί πρωτότυπα έργα τέχνης χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ ως το κύριο υλικό του, μαζί με κλωστές από ύφασμα.

Ο 30χρονος καλλιτέχνης ξεκίνησε το έργο "Lovers of Coffee" ως ένα νέο και καινοτόμο τρόπο εξάσκησης της τέχνης της χειροτεχνίας, μέσω της οποίας δίνει τη δυνατότητα έκφρασης των  δημιουργικών ιδεών του, σχεδιάζοντας κομμάτια που φέρουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτύπωμα.


Ο Zein Ezzin είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής και πάντα του άρεσε πολύ το σχέδιο και η τέχνη από τότε που ήταν παιδί. Εμπνεόταν ιδιαίτερα  από την αρμονία της φύσης και του περιβάλλοντος και έχει δημιουργήσει έργα τέχνης και σχέδια από ξύλο και κλαδιά δέντρων που έγιναν δημοφιλή μεταξύ των πελατών του.



Ωστόσο, η ιδέα του σχεδιασμού καλλιτεχνικών έργων από κόκκους καφέ ξεκίνησε μόλις πριν από δύο μήνες, δήλωσε ο νεαρός καλλιτέχνης στον δημοσιογράφο του  SANA, προσθέτοντας ότι μετά από συνεχή αναζήτηση καινοτόμων ιδεών για εμπλουτισμό και περαιτέρω αναβάθμιση του έργου του, του ήρθε η ιδέα για τους κόκκους καφέ από τη μεγάλη αγάπη του για τον καφέ.

"Ήθελα να είναι το ειδικό μου έργο που μπορεί να αφήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα εν μέσω της τεράστιας ποικιλότητας έργων τέχνης και χειροτεχνίας", δήλωσε ο Zein Ezzin.

Το ιδιαίτερο ταλέντο του του  επέτρεψε να δημιουργήσει πολλά όμορφα  σχέδια σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Κάθε κομμάτι απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, υψηλή ακρίβεια, μια χρονική περίοδο μέχρι δύο ημέρες και 1000-1500 κόκκους καφέ.

Λόγω της πρωτοτυπίας της, η ιδέα της δημιουργίας έργων τέχνης με κόκκους καφέ έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα, ειδικά με τη βοήθεια των κοινωνικών μέσων δικτύωσης , τα οποία έχουν δώσει στον Zein Ezzin ένα επιπλέον εισόδημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...