Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ελβετικές γατοσκάλες

Σκάλες για γάτες, φωτογραφίες brigitteschuster.com
Οι Ελβετοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι. Αγαπούν τις γάτες και αυτές που έχουν σπιτώσει και αυτές που κόβουν βόλτες στα κεραμίδια.
Αυτό το συμπέρασμα βγάζει κανείς από τις σκάλες που φτιάχνουν στο εξωτερικό των σπιτιών τους για να διευκολύνεται το πηγαινέλα των αξιαγάπητων αιλουροειδών.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μπριγκίτε Σούστερ (Brigitte Schuster), γραφίστρια και συγγραφέας με έδρα τη Βέρνη της Ελβετίας, παρουσιάζει τα αδιάψευστα τεκμήρια. Στο υπό έκδοση βιβλίο της, με τίτλο «Swiss Cat Ladders», δείχνει το πώς οι συμπολίτες της φροντίζουν το ελεύθερο πνεύμα της γάτας.
Αυτοσχέδιες σκάλες για γάτες υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια της Ελβετίας Αυτοσχέδιες σκάλες για γάτες υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια της Ελβετίας

Σε εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών, προσαρμόζουν μια ευρύτατη ποικιλία από σκάλες για γάτες: από μια κομψή ελικοειδή κατασκευή που βρίσκεται σε καταστήματα (και μόνο το ότι μια τέτοια κατασκευή βρίσκεται σε καταστήματα λέει πολλά για τη ζωοφιλία των Ελβετών) έως πιο χειροποίητες εμπνεύσεις που αξιοποιούν γραμματοκιβώτια ή κομμένους κορμούς δέντρων.
Αυτοσχέδιες κατασκευές για τους κεραμιδόγατους Αυτοσχέδιες κατασκευές για τους κεραμιδόγατους
Ορισμένες σκάλες απλώς δίνουν ελευθερία κίνησης σε γάτες που βολτάρουν στις σκεπές ή ζουν στους πάνω ορόφους, άλλες έχουν στόχο να ικανοποιήσουν την έμφυτη ανάγκη της γάτας να σκαρφαλώνει.
Οι φωτογραφίες με τις σκάλες θα δημοσιυετούν στο άλμπουμ με τίτλο «Swiss Cat Ladders», Οι φωτογραφίες με τις σκάλες θα δημοσιυετούν στο άλμπουμ με τίτλο «Swiss Cat Ladders»,  
Το άλμπουμ με βραβευμένες φωτογραφίες συνοδεύουν διαγράμματα και κείμενα που εξερευνούν την κουλτούρα της σκάλας. Θα είναι δίγλωσσο (Αγγλικά και Γερμανικά) και αναμένεται να εμφανιστεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Οι γάτες στην Ελβετία είναι χαρούμενες Οι γάτες στην Ελβετία είναι χαρούμενες
 


Πηγή: Το τρικ των Ελβετών για να ανεβαίνουν με άνεση οι γάτες στα κεραμίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...