Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το Χρονικό της Γεωργίας

Mywanderlust about the Chronicle of Georgia or Tbilisi’s “Stonehenge”
georgianjournal

Το Χρονικό της Γεωργίας είναι ένα μνημείο "τύπου Στόουνχεντζ" που βρίσκεται σε λόφο κοντά στη τεχνητή λίμνη της Τιφλίδας. Το Μνημείο είναι επίσης γνωστό ως Ιστορικό Μνημείο της Γεωργίας. Δημιουργήθηκε από τον Γεωργιανο-ρώσο ζωγράφο, γλύπτη και αρχιτέκτονα Zurab Tsereteli. Το μνημείο ανεγέρθηκε για να γιορταστούν τα 3000 χρόνια γεωργιανής κυριαρχίας και 2000 χρόνια Χριστιανισμού στη Γεωργία. 


chronicle_of_tbilisi
δεξαμενή tbilisi
Οι 16 τεράστιοι πυλώνες στο λόφο απεικονίζουν την ιστορία της Γεωργίας και των ηγεμόνων της καθώς και  θρησκευτικές σκηνές. Ο λόφος

επισκοπεί την τεχνητή λίμνη της Τιφλίδας και κάποιες κατοικημένες περιοχές. Το "Stonehenge" της Τιφλίδας μπορεί εύκολα να το δει κανείς από σχεδόν κάθε τόπο της Τιφλίδας,  πρωτεύουσας της Γεωργίας. Εκτός από   τους πυλώνες,   υπάρχει και ο μικρός ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία Νίνο (κήρυξε τον Χριστιανισμό στη χώρα) στο λόφο. 
chronicle_of_georgia
Το Mywanderlust , ένα διάσημο ταξιδιωτικό blog, αφιέρωσε πολλές σελίδες στη Γεωργία, τη φύση και τα αξιοθέατα της. Το blog εισάγει τον αναγνώστη στην ιστορία του μνημείου  και προτείνει τον τρόπο μετάβασης εκεί . 
st.nino_chronicle_of_Georgia
"Πάρτε το μετρό προς το σταθμό Ghrmaghele και μόλις βγείτε έξω   πάρτε το λεωφορείο νο.60  μέχρι το τέρμα του λεωφορείου στο κάτω μέρος του Χρονικού της Γεωργίας, περίπου 500 μέτρα μακριά από το μνημείο αυτό καθαυτό (φαίνεται καθαρά από το δρόμο). Το λεωφορείο αναχωρεί από την ίδια πλευρά του δρόμου καθώς βγαίνετε από το σταθμό του μετρό.
chronicle_of_Georgia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...