Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσινγκτον σχετικά με την πίστη των λαών της Ευρώπης

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια
ORTHODOXIA.INFO (εδώ)| Σοφία Καρεκλά Οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσινγκτον σχετικά με την πίστη των λαών της Ευρώπης στον αρχετυπικό Θεό της χριστιανικής θρησκείας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι Έλληνες σε ποσοστό 59% δηλώνουν απολύτως βέβαιοι για την ύπαρξη του Θεού της χριστιανοσύνης, σε ποσοστό 33% πιστεύουν αλλά με λιγότερη βεβαιότητα ενώ μόλις σε ποσοστό 6% δηλώνουν ανοικτά άθεοι.

Στη γενική κατάταξη των χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση των πιο πιστών λαών της γηραιάς ηπείρου, πίσω από τη Γεωργία, την Αρμενία, την Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βοσνία. Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ενηλίκων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό με «απόλυτη βεβαιότητα».
Στις έξι πιο πιστές ευρωπαϊκές χώρες, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες δηλώνουν ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους. Στον αντίποδα, η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) είναι οι χώρες με τους λιγότερους ενήλικες που δηλώνουν απόλυτα βέβαιοι για την πίστη τους.
Στις τελευταίας θέσεις της λίστας ως προς την πίστη στον Θεό βρίσκονται οι χώρες που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ενηλίκων που δηλώνουν άθεοι, όπως είναι η Τσεχία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).
Το συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα, σύμφωνα με το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο, είναι ότι οι λαοί της δυτικής Ευρώπης πιστεύουν πολύ λιγότερο στον χριστιανικό Θεό από όσο οι Ευρωπαίοι στις κεντρικές και ανατολικές χώρες της γηραιάς ηπείρου.
Πιστοί στον Θεό δηλώνουν οι Έλληνες
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...