Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Οι 12 άθλοι του Ηρακλή στη Λάρισα

Μία μοναδική εμπειρία, ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο και την ελληνική μυθολογία με τους 12 άθλους του Ηρακλή, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Λαρισαίοι αλλά και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί στη Λάρισα από τον ερχόμενο μήνα.
Η νέα Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρισας με το διακριτικό τίτλο “Open Larissa” με μετόχους το δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η αναπτυξιακή του Εμπορικού Επιμελητηρίου και η ρηξικέλευθη πρωτοβουλία για τη δημιουργία μίας μικρής “Τεχνόπολης” στη Λάρισα, στο χώρο του “Thessalia Mall” (εκεί όπου σήμερα λειτουργεί το σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη, πρώην Carefour) μεταξύ Λάρισας και Γιάνουλης, ξεκινά με ένα εντυπωσιακό event: Ένα μυθολογικό πάρκο που σάρωσε στη Θεσσαλονίκη από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, κι έρχεται στη Λάρισα από τις 5 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαλέξης, σημείωσε πως ο γενικότερος στόχος της κοινής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου, “είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί δράσεις επιχειρηματικότητας, δηλαδή τοπικές, κλαδικές εκθέσεις, δράσεις καινοτομίας, διαγωνισμούς, σεμινάρια, συνέδρια, ημέρες καριέρας, δράσεις πολιτισμού, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, πολυθεματικά, παραστάσεις… να κάνουμε δηλαδή μία “μικρή τεχνόπολη” στη Λάρισα”.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης

Για το μυθολογικό πάρκο που έρχεται σε λίγες ημέρες ο κ. Παπαλέξης τόνισε πως “περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το πρώτο event. Είμαστε σίγουροι ότι θα το αγκαλιάσει όλος ο Θεσσαλικός κόσμος. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να προσελκύσουμε κόσμο όχι μόνο από το εσωτερικό της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα ετήσιο καλεντάρι δράσεων με σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο πολυχώρο”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον επίσκεψης σχολεία απ’ όλη τη Θεσσαλία με περισσότερους από 17.000 μαθητές!
ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Από τις 15 Μαρτίου έως τις 2 Ιουνίου το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» θα βρίσκεται στη Λάρισα όπου οικογένειες, παιδιά και συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακαλύπτουν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.
Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, που κάνουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.
Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες  «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».
Επιστημονική εγκυρότητα και χιούμορ
Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα.
Τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του. Η δική του διακριτική «παρέμβαση» στα κείμενα του σεναρίου πρόσθεσε μια έντονη δόση χιούμορ.
Πάρτε μία… γεύση από το μυθολογικό θεματικό πάρκο:

Δείτε φωτογραφίες από το μυθολογικό θεματικό πάρκο:


newsroom onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...