Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ένα άγαλμα της ευτυχίας έφερε γκρίνια στη Τιφλίδα

Το άγαλμα της ευτυχίας ανεγέρθηκε στην Τιφλίδα

Την 1η Φεβρουαρίου, το Άγαλμα της Ευτυχίας ανεγέρθηκε μπροστά στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο, την Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας. Το άγαλμα  φτιάχτηκε από τον αρχιτέκτονα Levan Vardosanidze από μια  ιδέα του Arsen Gvenetadze, αναπληρωτή καθηγητή του πανεπιστημίου. Το άγαλμα περιέχει 5 χρώματα που αντιπροσωπεύουν 5 ηπείρους και ο ήλιος συμβολίζει την πηγή της ζωής και της ευτυχίας. 

Τα εγκαίνια  του μνημείου συνέπεσαν με την έναρξη της Διεθνούς Ακαδημίας Ευτυχίας στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση προκάλεσε δημόσια διαμάχη. Μερικοί θεώρησαν το μνημείο ως μέρος της πολιτικής και βρήκαν την ιδέα γελοία. Ενώ άλλοι πιστεύουν πως σε μια χώρα όπως η Γεωργία που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, η ανέγερση του αγάλματος είναι παράλογη. 


happiness_monument_Georgia

Σύμφωνα με τον Gvenetadze, το μνημείο δεν συνδέεται καθόλου με την πολιτική.  Σκεφτόταν για πολύ καιρό να υλοποιήσει την ιδέα της ευτυχίας. Με τη βοήθεια των φίλων του, ο καθηγητής αποφάσισε να αφιερώσει το άγαλμα στην ιδέα. Πιστεύει ότι καθώς η ελευθερία του λόγου είναι το κλειδί της ευτυχίας, ο καθένας μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός προς το γεγονός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...