Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Εκβιαστικός ο λόγος της Ρωσικής Εκκλησίας

interpressnews

Αυτή είναι η έκφραση της γλώσσας του εκβιασμού και της ψυχολογικής βίας προκειμένου να πάρει μια απόφαση η Γεωργιανή Εκκλησία , η οποία να είναι αρεστή στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία », δήλωσε ο Μητροπολίτης Γκρίγκολ  του Πότι και  Κόμπι, αναφερόμενος στη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιλαρίωνα Αλφέγεφ, επικεφαλής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Grigol δήλωσε στη συνέντευξή του στην «Φωνή της Αμερικής» ότι πιστεύει ότι η Γεωργιανή Εκκλησία θα πάρει μια λογική απόφαση βασισμένη στους κανόνες.


"Αυτή είναι η έκφραση της γλώσσας του εκβιασμού και της ψυχολογικής βίας προκειμένου να πάρει  απόφαση η Γεωργιανή Εκκλησία, η οποία να είναι επιθυμητή στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία." Ο Alfeyev δεν είναι ιδιώτης και έχει εκφράσει τη θέση της Ρωσικής Εκκλησίας. Το θέμα δεν έχει κλείσει, η διαδικασία συζήτησης συνεχίζεται όχι μόνο στη δική μας, αλλά και σε άλλες εκκλησίες που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω ότι τελικά θα υιοθετήσουμε μια λογική απόφαση με βάση τους κανόνες που δεν θα προωθήσει την εξέλιξη ενός νέου μεγάλου σχίσματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία », δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Grigol.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ιλαρίωνας Αλφεγέφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Γεωργιανή Εκκλησία δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, διότι η Τιφλίδα αντιλαμβάνεται την απειλή που αντιμετωπίζει η Γεωργία εάν πάρει τέτοια απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...