Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ενδιαφέρον του Πάπα για την τεχνητή νοημοσύνης

Σκάλες στο Βατικανό

sputniknews.gr

Το Βατικανό έχει αντιληφθεί πολύ σωστά την σημασία της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) και αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις για την ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ στην Πόλη του Βατικανού και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.), δήλωσε ο Άλεσάντρο Τζισότι, εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Τετάρτη, ο Σμιθ υπογράμμισε ότι η A.I. πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ευημερία της κοινωνίας. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Microsoft αναφέρθηκε σε ορισμένους τρόπους για να ξεπεραστεί ένα παγκόσμιο κενό στην ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών.

Ο Σμιθ συνοδεύτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βιτσέντζο Πάγκλια, τον πρόεδρο της «Ποντιφικής Ακαδημίας για τη Ζωή», κατά την επίσκεψή του στην πόλη του Βατικανού. Σμιθ και Πάγκλια επεσήμαναν στον Πάπα Φραγκίσκο ότι η Microsoft μαζί με την Ακαδημία σχεδίαζαν να καθιερώσουν ένα διεθνές βραβείο για τη δεοντολογία χρήσης της A.I..

Η «Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή» ασχολείται ενεργά με δημόσιες συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με την A.I.. Στις 25-26 Φεβρουαρίου, η Ακαδημία θα διοργανώσει ένα εργαστήριο με το όνομα Roboethics: Άνθρωποι, Μηχανές και Υγεία. Επιπλέον, το 2020, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα άλλο εργαστήριο επικεντρωμένο στην ανάπτυξη της A.I..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...