Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Δεύτερη διαπολιτισμική συνάντηση του Τσίρκου του Αμπιτζάν

2nd edition of Abidjan Circus festival underway

africanews

Η δεύτερη διαπολιτισμική συνάντηση του Τσίρκου του Αμπιτζάν πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Ακτής του Ελεφαντοστού από την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Το πενθήμερο πολιτιστικό και κοινωνικό φεστιβάλ φιλοξενεί περίπου 48 καλλιτέχνες από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, το Μαρόκο, τη Νότια Αφρική και την Αιθιοπία, με έναν κύριο προσκεκλημένο, το Τσίρκο του Ήλιου από τον Καναδά.

'' Εδώ στο Αμπιτζάν, υπάρχει μια ιδέα να δημιουργηθεί ένα κέντρο κατάρτισης για την τέχνη του τσίρκου, το οποίο θα ανταποκρινόταν σε μια μεγάλη ανάγκη γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο αλλά δεν υπάρχουν κέντρα κατάρτισης και πολύ λίγα κέντρα κατάρτισης σε όλη την Αφρική. Έτσι είναι ένα σπουδαίο έργο. Θέλουμε επίσης  να αξιολογήσουμε αν υπάρχουν νικητές για τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης ", δήλωσε ο επικεφαλής των δημόσιων υποθέσεων και των κοινοτικών σχέσεων στο Cirque du Soleil Emmanuel Bochud.



Οι χορηγοί είναι ευχαριστημένοι.

"Βρήκα τα πάντα πολύχρωμα, χαίρομαι που βλέπω ότι η Αφρική προοδεύει σε ό, τι αφορά την εικαστική τέχνη και τσίρκο", δήλωσε ο Laure Donwahi.

"Περάσαμε πολύ καλά απόψε. Είναι πολύ ευχάριστο, τα παιδιά πέρασαν καλά  και είναι όμορφο να βλέπουμε παραστάσεις όπως αυτή στο Αμπιτζάν », δήλωσε ο Bruno Gonzales, θεατής.

Οι καλλιτέχνες του τσίρκου θα εμφανιστούν στα σχολεία σε μια προσπάθεια να εισαγάγουν τα παιδιά στην τέχνη, ανέφεραν οι διοργανωτές

Το φεστιβάλ εισήγαγε ένα παναφρικανικό διαγωνισμό που συγκέντρωσε καλλιτέχνες από την Αφρική για να ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων ομάδων τσίρκου.

Οι διοργανωτές ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα κέντρο εκπαίδευσης τσίρκου στο Αμπιτζάν μέχρι το 2020 για τους νέους στη Δυτική Αφρική.

Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι θα υποστηρίξουν τη σχολή όσο αυτή είναι βιώσιμή με την πάροδο του χρόνου ».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «αφρικανικό τσίρκο θα έχει τη δική του γεύση, το δικό του χρώμα και την ταυτότητά του ώστε να είναι μοναδικό στον κόσμο».

AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...