Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κι άλλο επεισόδιο μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν

slpress

Το Πακιστάν «δεν επιθυμεί να πάει σε πόλεμο» με την Ινδία, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η πακιστανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε δύο ινδικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της χώρας.

«Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση. Δεν επιθυμούμε να πάμε σε πόλεμο», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Ασίφ Γκάφουρ. Μάλιστα ο Γκάφουρ επεσήμανε ότι οι δύο Ινδοί πιλότοι των αεροσκαφών έχουν συλληφθεί και ένας εξ αυτών έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.



«Δύο πιλότοι συνελήφθησαν. Ένας εξ αυτών ήταν τραυματισμένος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Θα λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Ο άλλος πιλότος είναι υπό κράτηση», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα η πακιστανική Πολεμική Αεροπορία σε ινδικό έδαφος ο Γκάφουρ εξήγησε ότι το Πακιστάν «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να απαντήσει στη χθεσινή επίθεση της Ινδίας στο έδαφός του.

Τόνισε όμως ότι το Ισλαμαμπάντ δεν επιθυμεί να κλιμακώσει την κρίση και για τον λόγο αυτό τα πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη απέφυγαν να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους ή να προκαλέσουν θύματα.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού του Πακιστάν, τα πακιστανικά αεροσκάφη επέλεξαν έξι στόχους προκειμένου να δείξουν την ικανότητά τους να πλήξουν σημαντικές εγκαταστάσεις, όμως σκοπίμως απέφυγαν να προκαλέσουν ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...