Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έκκληση προς τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

Σε ΟΗΕ και ΕΕ προσφεύγει ο Μητρ. Επιφάνιος


Έκκληση προς τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, καθώς και σε διεθνείς και διαθρησκευτικούς θεσμούς, απευθύνει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU), Μητροπολίτης Επιφάνιος. Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στις 2 Μαρτίου οι «εισβολείς στο Ντονμπάς αναμένεται να κατάσχουν 36 εκκλησίες και να απελάσουν τους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», και ζητεί την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Σε δήλωσή του, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο κ. Επιφάνιος υπογραμμίζει ότι τα δικαιώματα των πιστών, των θρησκευτικών κοινοτήτων και των κληρικών της OCU στα κατεχόμενα εδάφη του  Ντονμπάς παραβιάζονται συστηματικά και προσθέτει: «Μέχρι σήμερα υπήρχε απλώς περιορισμός και παραβίαση δικαιωμάτων. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2019 υπάρχει απειλή πλήρους απαγόρευσης στις δραστηριότητες των κοινοτήτων και του κλήρου της Εκκλησίας μας, πλήρους δήμευσης περιουσίας των κοινοτήτων και απέλασης ιερέων», τονίζει ο Μητροπολίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...