Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ψυχολογία καραντίνας !

Just Before Madrid's Quarantine Began, Getting a Last Look at Goya

Να πω την αλήθεια,αυτή η καραντίνα κουτί μου ήρθε.Δεν μου αρέσει να βγαίνω έξω,δεν θέλω να έχω επαφές με άλλους ανθρώπους,δε συμπαθώ τον καιρό όταν "ανοίγει" και μεγαλώνει η μέρα,μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να φτάνω στα όρια της κατάθλιψης.Οπότε ναι,όταν το "έξω" μοιάζει λίγο(έστω ελάχιστα)αποκαλυπτικό εγώ είμαι αρκετά ισορροπημένος!

8 σχόλια:

  1. Για παρακαλώ να "στώμεν καλώς" λίγο, πάτερ μου, μη φλερτάρεις με τον πειρασμό της λύπης - απογοήτευσης ( η κατάθλιψη κατά τον Άγιο Ιω. Κλίμακος ) γιατί είναι μακράν ο χειρότερος - φαντάσου πως ανταγωνίζεται και αυτόν της υπερηφανείας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω,μελαγχολικός γεννήθηκα ! Από τότε που με θυμάμαι.Δεν απογοητεύομαι γιατί δεν περιμένω και τίποτα εδώ που τα λέμε...

      Διαγραφή
    2. Εγώ σε βλέπω μια χαρά, ειδικά αν δεν περιμένεις και τίποτα τι καταθλίψεις και μελαγχολίες, ίσα ίσα αυτά είναι πρώτης τάξεως καύσιμο, το ξέρεις καλύτερα άλλωστε.
      Π

      Διαγραφή
    3. Ξέχασα...Καλό μήνα! ✿
      Π

      Διαγραφή
    4. Δεν περιμένω τίποτα γιατί ξέρω πως ότι και να έρθει θα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα...

      Διαγραφή
    5. Elementary my dear Watson, όμως έλεγε κi o Σέρλοκ ;-)
      Π

      Διαγραφή
    6. Μας έφαγε και την Πρωταπριλιά ο κορωνοϊός !

      Διαγραφή

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...