Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ψίθυρος

Αποτέλεσμα εικόνας για noah's ark painting

Γιατί παραπονούμαστε οι της Εκκλησίας;Κάθε τρεις και λίγο άκουγα λαϊκούς και κληρικούς να ζητούν να μας στείλει ένα σημάδι ο Θεός,να "μιλήσει" ο Θεός,να παρέμβει.Ε,λοιπόν,μίλησε ο Θεός.Και μας είπε κλείστε τους ναούς.Σταματήστε τις λειτουργίες.Και πιθανόν να μας πει να μη γιορτάσουμε και την Ανάσταση.

Επειδή δεν είμαστε άξιοι προφανώς.Επειδή η επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων δεν Τον ευχαριστεί.Επειδή ο ηθικός έλεγχος μόνο όσων μας βολεύει δεν είναι αυτό που Εκείνος θέλει.Επειδή ο συγχρωτισμός μας με την κάθε εξουσία δεν είναι κοντά στο Ευαγγέλιό Του.Επειδή δεν είναι δυνατόν να ενοχλούμαστε από αυτούς που αμαρτάνουν φανερά μόνο και όχι από αυτούς που εμφανίζονται ευλαβείς κρύβοντας καλά τις ανομίες τους.Επειδή η εξύψωση ανθρώπων αναλόγως της κοινωνικής και οικονομικής τους κατάστασης δεν ταιριάζει στο πνεύμα του Νόμου Του.Επειδή ο ναρκισσισμός και η υπερηφάνεια δεν αρμόζει στους λειτουργούς Του.Επειδή ο Χριστός πέταξε τους εμπόρους έξω από τον ναό Του.Επειδή ο Ιούδας τον πρόδωσε μία φορά και όχι κάθε μέρα.

Για όλα αυτά ο Θεός μίλησε.Και να είμαστε ευγνώμονες που αποφάσισε απλά να ψιθυρίσει και όχι να φωνάξει.Για την ώρα...

5 σχόλια:

  1. ...κι επειδή ο Χριστός έμεινε περισσότερο δίπλα σε αυτούς όλους που σήμερα θεωρούνται σκουπίδια και παράσιτα.
    Ενας ψυθιρος Του είναι υπερ αρκετός, φαντάσου να φώναζε κιόλας..
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρεις το ανέκδοτο που πλημμυρίζει η εκκλησία κ ο παπάς αρνείται να φύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σόρυ, ο Μητσοτάκης μίλησε, όχι ο Θεός, μην τρελαθούμε τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,καλά.Δεν θα άνοιγε τους ουρανούς να μας κάνει εκπομπή.Μέσω των γεγονότων μιλάει ο Θεός.

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...