Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μητροπολίτης Κυθήρων,δήμαρχος και ιστορίες γι' αγρίους


Άντε,να σας εξηγήσω λίγο τι παίζει στα Κύθηρα.Να πω αρχικά πως δε συμφωνώ με τη "γραμμή" του Κυθήρων.Υπάρχουν νόμοι,υπάρχει έκτακτη κατάσταση και πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι.Αν θέλουμε να βγούμε εκτός νόμου,χάνοντας και τα προνόμια έχει καλώς και να το συζητήσουμε.Αλλιώς φερόμαστε λίγο σαν κακομαθημένα παιδιά.

Ο Μητροπολίτης όμως(μόνο αυτός) είναι άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά,πιστεύει αυτά που λέει και κάνει και επίσης είναι αγύριστο κεφάλι.Οπότε δεν τον σταματά τίποτα.Επίσης είναι άμεμπτος οικονομικά και ηθικά (κάτι που δεν γνωρίζω αν ισχύει για το 99.9% αυτών που τον βρίζουν στα κυθηραϊκά σόσιαλ μύδια),δεν είναι φιλόδοξος οπότε δεν μπορούν να του ασκηθούν πιέσεις.



Εν πάση περιπτώσει ,πολλή φασαρία για το τίποτα.Πέντε νοματαίους δεν θα είχε η εκκλησία του Εσταυρωμένου μέσα.Με κλειστές τις πόρτες πιο πολλούς θα μάζευε.

Ο δήμαρχος τώρα,που θέλει να ανοίξει δικογραφία δεν κόπτεται για κανένα νόμο.Ευκαιρία ψάχνει να πλήξει τον Κυθήρων επειδή ο τελευταίος θέλει τα προσκυνήματα(Ι.Μ.Μυρτιδιώτισσας κλπ)να περάσουν στην Μητρόπολη και να μην τα εκμεταλλεύεται-διαχειρίζεται ο "περίεργος",το λέω ευγενικά, θεσμός της Εγχωρίου Επιτροπής(ουσιαστικά οι εκλεκτοί του εκάστοτε δημάρχου γιατί οι απλοί Κυθήριοι όσο κι αν αυτοξεγελιούνται από εκεί δεν θα δουν ποτέ τίποτα).

Έτσι λοιπόν μαζώχτηκε ένας όμιλος ετερόκλητων συμμάχων,αθέων,Συριζαίων,δημαρχολατρών και κάποιων που απλά δε συμπαθούν τον Μητροπολίτη Κυθήρων και κάνουν κουρνιαχτό συνεπικουρούμενοι από ένα δημοσιογράφο που μένει εκεί ή είναι από εκεί,δε θυμάμαι, και ήθελε να βγάλει ένα πιασάρικο θέμα.Να σημειώσω εδώ πως αυτοί που πραγματικά φοβούνται απλώς δεν πάνε στους ναούς και τελειώνει εκεί το ζήτημα γι'αυτούς.

Για να το κλείσω το θέμα,δεν συμφωνώ με τον Μητροπολίτη Κυθήρων,μπορούσε να χειριστεί πιο "γλυκά" τη κατάσταση(όπως με έπρηζε κάθε φορά που έβγαινα από τα ρούχα μου με λαϊκούς και κληρικούς) αλλά ούτε τα όρνια που κράζουν πάνω από το κεφάλι του μπορώ να υποστηρίξω και ελπίζω πραγματικά η ιστορία να δικαιώσει τον πρώτο.Και να δικαιωθεί μια φορά σε αυτόν τον τόπο αυτός που πραγματικά πιστεύει σε αυτό που κάνει και όχι τα νούμερα που θέλουν να μαζεύουν λάικς ,να ξεχωρίζουν ή απλά υποκρίνονται.

Ερώτηση.Οι παραλίες στα Κύθηρα έχουν ή δεν έχουν κόσμο;

Ασεβείς πόθοι ευτραφών ψηφοθήρων που κυκλοφορούν ψευδείς φήμες η σύλληψη του Κυθήρων.Μια απλή σύσταση έγινε και όχι στο τμήμα.Για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

4 σχόλια:

  1. Τα κοράκια πάντα λυσσάνε και είναι έτοιμα να την πέσουν ακόμα και τίποτα να μην υπάρχει, θα φτιάξουν κάτι.
    Είναι απίστευτο πάντως το τι διάβασα σε διάφορες σελίδες απο άρθρα σχόλια κλπ για το θέμα, αν μπορούσαν μπορεί και να τον πετροβολούσαν τον Μητροπολιτη, μιλάμε για τέτοια λύσσα απο κάποιους. Βρήκαν ευκαιρία βλέπεις να βγάλουν το δηλητήριο που έχουν μαζεμένο.
    Όσο για τον Δήμαρχο...μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι..
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα,οι Κυθήριοι,κάποιοι από αυτούς μάλλον,του έχουν αντιπάθεια γιατί δεν αφήνει να γίνουν γάμοι στη νηστεία του 15αυγούστου και θεωρούν ότι χάνουν έσοδα.Αυτό τους φταίει ,όχι ότι είναι πανάκριβοι κι έχουν τη μικρότερη ίσως τουριστική περίοδο απ' όλα τα νησιά της Ελλάδος.Λες και θα άλλαζε ο Μητροπολίτης τους κανόνες για να βγάλουν αυτοί έξτρα χρήματα.Άλλοι,επειδή τους έχει χαλάσει άλλα κόλπα κατά καιρούς και άλλοι επειδή τους χαλάει που δεν αποδέχεται τον "ελευθεριακό" τρόπο ζωής τους.Λες και κάποιος ασχολείται εδώ που τα λέμε.

      Πάντως σιγά σιγά βγήκαν και αρκετοί να τον υποστηρίξουν από το νησί.

      Διαγραφή
  2. Είναι ανάξιο σχολιασμού το .."ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" που ως κατα σύμπτωση σχεδόν πάντα, ο σκοπός είναι ο ίδιος.
    Και δεν είναι οι μόνοι που έχουν μικρή τουριστική περίοδο ξέρεις, υπαρχουν κι άλλοι. Αλλά τέλος πάντων τι να πρωτοπεί κανείς πάνω σ'αυτό το ζήτημα, όπου και να το πιάσεις θλίβεσαι και τελικά οδηγείσαι στο ίδιο σημείο.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...