Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Και αν ;

Αποτέλεσμα εικόνας για danse macabre

Ίσως την πανδημία να την επέτρεψε ο Θεός ακριβώς γι'αυτό: για να κλείσουν οι εκκλησίες και να μην τελείται η Θεία Λειτουργία.Για την αναξιότητά μας ως ιερείς και ως πιστός λαός.Ίσως να κουράστηκε και θέλει να μας συνετίσει.Το έχει σκεφτεί κανείς;Θα τολμήσει να το ξεστομίσει κανείς;Έστω σαν σκέψη;

7 σχόλια:

  1. Δεν φταινε μονο οι ιερεις. Ολοι μας φταιμε! Και εμεις οι λαικοι ειχαμε την απαιτηση απο τους ιερεις και τους μοναχους να ειναι αμεμπτοι και να ειναι καθαροι απο παθη αδιαφοροντας για το γεγονος οτι ειναι το ιδιο ανθρωποι με εμας! Ξερεις ο ανθρωπος της καθημερινοτητας φανταζεται οτι ο ιερεας οπως και ο γιατρος ειναι επιγειοι θεοι που δεν κουραζονται, δεν πεινανε, δεν αρρωσταινουν ενω και εκεινοι ειναι ανθρωποι! Η ελλειψη κατανοησης για τον εναν προς τον αλλον ειναι αυτο που προκαλει την απονια και την αδιαφορια! Ξερεις τωρα με αυτην την πανδημια μπορει ο Θεος να θελει να πμας προφυλαξει και απο κατι χειροτερο ισως! Αν το σκεφτεις και αλλιως θα δεις οτι τα σχεδια των μασονων να μας περασουν το χαραγμα στο χερι και στο μετωπο θα αναβληθουν προς το παρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλους τους έβαλα.

      Ποιος ξέρει τι και πώς ; Κανείς. Υποθέσεις και σκόρπιες σκέψεις κάνουμε

      Διαγραφή
    2. παπα-Κωστα μου θελω να πω κατι σε ολους μας! Αδικα ανυσηχουμε! Οταν ερθει η ωρα του καθενος να φυγει απο αυτη τη ζωη θα φυγει ετσι και αλλιως και μπορει να μην ειναι απο μια λοιμωξη η απο μια ασθενεια αλλα μπορει να ειναι απο ενα ατυχημα η απο γηρατεια η απο κατι που δεν μπορει να παει και ο νους μας! ο θανατος ειναι αναποφευκτος! Παντα με ταλαιπωρουσε η ερωτηση εαν η ιατρικη συντηρει την ανθρωπινη ζωη η αναβαλλει την ωρα του θανατου? ο θανατος δεν αναβαλλεται! Απλα ενας πραγματικος γιατρος οπως ηταν ο Αγιος Λουκας ο Χειρουργος, ο Αγιος Παντελεημονας, ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης, οι Αγιοι Αναργυροι και τοσοι αλλοι δεν διναν μονο με τη χαρη του Θεου σωματικη και ψυχικη ευεξια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ! Για αυτο το λογο και ο Ιπποκρατης ο οποιος ειχε και αυτος τον σπερματικο λογο μεσα του ελεγε οτι η υγεια δεν ειναι απλως η απουσια της νοσου! ο θανατος αδικα μας ανησυχει! Απλα φοβομαστε το συναισθημα του θανατου γιατι για τον καθενα απο εμας ειναι πρωτογνωρο συναισθημα! Ακομη και ο ιδιος ο Κυριος παροτι δεν ειχε το παθος της δειλιας φοβηθηκε στο ορος των Ελαιων κατα την ωρα της προσευχης του στον Πατερα του! Φοβοταν οχι επειδη ηταν δειλος αλλα επειδη ο θανατος ηταν πρωτογνωρο συναισθημα ακομη και για εκεινον που ειναι αναμαρτητος ανθρωπος και κατα φυσιν Αθανατος Θεος. Επομενως ειναι φυσικο να φοβομαστε και εμεις που ως αμαρτωλοι ανθρωποι εχουμε το παθος της δειλιας! Στη πραγματικοτητα αυτο το οποιο πρεπει πραγματικα να μας ανησυχει ειναι η τελικη κριση την οποια θα περασουμε ολοι μας! Τον Χριστο κανενας δεν μπορει να τον κρινει και ωστοσο μας χαρισε λογω της αγαπης του το δικαιωμα να τον κατακρινουμε, να τον βασανισουμε και να τον θανατωσουμε! Η κριση η δικη του απεναντι μας ομως δεν ειναι κατακριση αλλα δικαιοσυνη και αγαπη!

      Διαγραφή
  2. Αν ο θεός ξέρει και για τις τρίχες της κεφαλής μας, αν το ότι είμαστε εδώ γράφουμε μιλάμε και αναπνέουμε το επιτρέπει Εκείνος, αν μας δυσκολεύει ή μας δοκιμάζει πολλές φορές μπας και ανοίξει το μάτι μας επιτέλους ώστε να μην Του κλείνουμε τον Δρόμο τότε Εκείνος να επέτρεψε και αυτην την νέα κατάσταση μπας και αλλάξει κάτι,ίσως να μας προστατέψει απο κάτι άλλο, Εκείνος ξέρει καλύτερα πάντα, ή όχι; Εμείς τι ξέρουμε τελικα.
    Σίγουρα ακούγομαι γραφικός ή αφελής για πολλούς κι άσχετα το τι πιστεύουν, άλλωστε δεν ντρεπονται να μου το πουν, εννοώ ακόμα και για αρκετούς λεγόμενους πιστούς, αλλά οι γραφές μας τα έχουν πει όλα. Ο ίδιος ο Χριστός μας τα είπε.Οι Άγιοι πατέρες επίσης.
    Δεν τα παίρνουμε στα σοβαρά ή τα φτιάχνουμε όλα στα μέτρα μας. Ερμηνεύουυμε με το μυαλό μας χωρίς να έχουμε ιδέα απλώς λαμβάνουμε υπόψιν το τι μας αρέσει, το τι μας βολεύει. Κι απο πάνω θέλουμε να νιώθουμε και καλύτεροι απο τους "άλλους" που κατακεραυνώνουμε εύκολα όταν πέφτουν σε λάθη στα μάτια μας λες και εμείς έχουμε φωτοστέφανο. Όλοι σοφοί γίναμε και τα ξέρουμε καλύτερα, ο κόσμος που φτιάξαμε όμως είναι αυτός που όλοι μας βρίζουμε και που όλοι μας θέλουμε να φύγουμε, ακόμα και σε άλλους πλανήτες να μπορούσαμε θα τρέχαμε να φύγουμε. Κυρίως γιατί δεν αντέχουμε τους "άλλους" αλλά ούτε και τους εαυτούς μας βασικά στο "θαυμα" που πάλι εμείς χτίσαμε. Λες κι αν πάμε αλλού θα γίνουμε κάτι άλλο ξαφνικά.
    Ναι μεν αλλά πάντα, το φαίνεσθαι μπροστά, το είμαστε με όρια ή μόνο είμαι, το αγαπώ που είναι μια ιερή λέξη θυσίας ως τέλους κατάντησε να έχει αυστηρά μέτρα. Μέχρι εκεί που μπορώ λέει ο άλλος, το μπορώ μεταφράζεται συνήθως η ζωή μου ο θάνατος σου, σόρρυ "φίλε" ας πρόσεχες.
    Παρόλα αυτά πρώτη θέση στο ναό γυαλισμένοι εμείς οι πιστοί ή πρώτη θέση στην "επανάσταση" υπερ του ανθρώπου εμείς οι έξυπνοι και μη γραφικοί αφού οι θεοί εννοείται είμαστε εμείς τι κοροιδευόμαστε τώρα;Μην γίνουμε και ταλιμπαν..
    Αλλά όταν φτάσουμε στην "κοψη του σπαθιού την τρομερή", όταν έρθει εκείνη η απειροελάχιστη στιγμή που παίζονται όλα και που δεν υπάρχει καν χρόνος διαπραγμάτευσης και να θέλαμε, είμαστε ολογυμνοι, τι να κρύψουμε και τι να δικαιολογήσουμε εκεί άραγε. Εκείνη η στιγμή είναι η συγκλονιστικότερη στιγμή της ύπαρξης μας. Δεν έχει σημασία αν είσαι επίσκοπος ή διάκος, εργάτης ή βασιλιάς, στρατηγός ή φανταράκος, ζητιάνος ή ζάμπλουτος. Αυτη η στιγμή μας ενώνει όλους κι αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Αυτό μπορεί να το μάθει-καταλάβει-βιώσει και ένας αγράμματος μπιτ για μπιτ που ζει με τα γουρούνια και τις κοπριές ή και ένας υπερμορφωμένος πρίγκηπας που τρώει με χρυσά κουτάλια, ή όχι άραγε..
    Αν αυτό λοιπόν είναι αλήθεια τότε όλοι θα έπρεπε να χτυπάγαμε το κεφάλι μας στον τοίχο απο την τόση τύφλα που έχουμε. Αντι αυτού κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Μετά μας φταίνε πάλι οι άλλοι και πάει λέγοντας......
    Ήμαρτον! Και ο απαθής και φιλεύσπλαχνος θεός ακόμα μπορεί να αρχίζει να κάνει καμιά γκριμάστα με τέτοια στουρνάρια που έμπλεξε.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως πολύ απλά έπρεπε (όοοολα μας τα χρόνια, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων) να είχαμε φερθεί καλύτερα στους πρόσφυγες; Φοβάμαι πως είχαμε τους τρόπους και δεν τους χρησιμοποιήσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους πρόσφυγες,στους συμπολίτες μας,στους συγγενείς μας ...

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...