Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Πανδημία,το soundtrack


Headless Cross από Black Sabbath.Το τραγούδι αναφέρεται σε ένα θρύλο-περιστατικό όταν ένα χωριό στην Αγγλία χτυπήθηκε από επιδημία και δεν έμεινε κανένας όρθιος.Ευχάριστο άκουσμα για τις ημέρες αυτές.



Demon- The plague.Αν και η πανούκλα στην οποία αναφέρεται το τραγούδι είναι αλληγορική εντούτοις μπαίνει στη λίστα λόγω τίτλου.



Killing Joke - I am the Virus.Επίσης αλληγορικό,ο ιός είναι ο ιός του ξεσηκωμού,μπαίνει λόγω τίτλου και αυτό !



Dio - The end of the world. Αυτό δεν είναι και τόσο αλληγορικό.Για ένα κόσμο που κυβερνούν ανόητοι.Ε,το βλέπουμε παντού.



Candlemass- Under the oak . Ο θρήνος ενός ανθρώπου που έμεινε ο τελευταίος ζωντανός στον πλανήτη.Εντάξει,απέχουμε ακόμα από τέτοιο σημείο αλλά το κομμάτι είναι καταπληκτικό



Dead Can Dance - Cantara.Ένα συγκρότημα με το όνομα "Οι νεκροί μπορούν να χορέψουν" έχει αυτομάτως θέση σε ένα τέτοιο soundtrack!



Saint Vitus - Let the end begin. Θα μπορούσα να βάλω όλη τη δισκογραφία τους άνετα και να ταιριάζουν όλα τα τραγούδια.Επέλεξα αυτό λόγω τίτλου.


Count Raven - A devastating age. Όλο λιακάδα και αυτοί στη μουσική τους.Ταιριαστοί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.






Atomic Rooster - Death Walks Behind You.Αν δεν κλείσει η συλλογή για την πανδημία με ένα τέτοιο αισιόδοξο κομμάτι,με ποιο θα κλείσει;Εντάξει,θα μπορούσα να ανεβάζω συνέχεια διάφορα τραγούδια αλλά ας μην το παρακάνουμε.Έχουμε κι άλλες μέρες μπροστά μας.Για την ώρα φτάνουν.Είμαι ανοικτός σε προτάσεις για την επόμενη συλλογή !


4 σχόλια:

  1. Όλα ένα κι ένα για την περίπτωση κι όχι μόνο! Τι να πρωτοσχολιάσεις!
    Με το Atomic Rooster όμως μας έριξες την χαριστική βολή για την εβδομάδα, απίστευτη έμπνευση μα την αλήθεια!
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίρνεις Spreading the Disease από Anthrax, που είναι και album, και ξεμπερδεύεις (btw, υπάρχει και ομώνυμο άσμα από τους-μπλιαχ-Quennsryche, που τους σιχαίνομαι περισσότερο και απ' τον παπαψυχολογοδιατροφολόγο-σύμβουλο σχέσεων)..
    Για το Headless Cross τα 'χουμε ξαναπεί, το καλύτερο άλμπουμ με Devil & Daughter και Nightwing..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και με άτομα που δεν τους αρέσουν οι υπερμέγιστοι Queensryche δεν ανοίγω κουβέντες,θα σου πω πως δεν βάζω ολόκληρο άλμπουμ σε αυτές τις συλλογές διότι έχουμε και μια φήμη να διατηρήσουμε.Έρχονται και άλλα soundtrack !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...