Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για prophet jeremiah painting

Με παίρνουν τηλέφωνο πολλοί και με ρωτάνε τη γνώμη μου για το κλείσιμο των εκκλησιών.Δεν τους απαντώ με ένα σωστό ή λάθος.Δεν έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο,μια πανδημία που πολλές φορές ο φορέας δεν έχει συμπτώματα,για να ξέρουμε τι και πως.Νομίζω πάντως πως το "κλείσιμο" των ναών είχε πιο πολύ συμβολικό χαρακτήρα ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει και πιο αυστηρά μέτρα.Φανταστείτε να έπαιρναν όλα αυτά τα μέτρα χωρίς να είχαν κλείσει τις εκκλησίες.Θα ήταν αδύνατο.Εδώ υπάρχουν ένα κάρο ανόητοι που κρίνουν αν θα συμμορφωθούν με τα μέτρα βάσει ιδεολογικής ταυτότητας της κυβέρνησης.


Αν θέλετε τη γνώμη μου,θα έπρεπε μόνη της η Εκκλησία να είχε προνοήσει,να είχε καταλάβει πού πάει το πράγμα και να ήταν μπροστά στις εξελίξεις και όχι να ακολουθεί.Δεν μπορεί να βγαίνει Μητροπολίτης και να λέει δεν καταλάβαμε τι γινόταν και καλά έκανε η κυβέρνηση.Ως εκεί.

Για το πνευματικό κομμάτι δεν μπορώ να πω με σιγουριά.Κανείς δεν μπορεί.Σε ανύποπτο χρόνο,όταν ακόμα ήμουν στα Κύθηρα,είχα πει πως ο Θεός δεν θα ανέχεται για πολύ την υποκρισία εντός της Εκκλησίας,είτε των κληρικών είτε των λαϊκών.Έτσι το βλέπω το θέμα.Ορίστε λοιπόν ! Με τοποθέτησε την κορώνα της παύσης και ησυχάσαμε.

Τώρα,από εκεί και πέρα ούτε τους ασφαλείς ζηλωτές εκτιμώ ούτε τους ισοπεδωτικούς μοντερνιστές.Ούτε αυτούς που πατάνε σε δυο βάρκες...

7 σχόλια:

  1. Η στάση της ΔΙΣ ήταν αντάξια των μελών της, ήτοι η ωραία κοιμωμένη..
    Σαφώς και θα έπρεπε να είχαν προνοήσει.Πώς; Ανακοινώνοντας την εφεξής τέλεση των λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών και υποχρεώνοντας τον-εκείνη τη στιγμή-μαλακό ακόμη Κούλη στην απευθείας μετάδοσή τους από την κρατική Πράβδα, λέγε με ΕΡΤ.
    Αντιθέτως, με την παρελκυστική και ήξεις αφήξεις στάση τους άφησαν το ώριμο φρούτο να πέσει μόνο του, αφού οι ανά το πανελλήνιο χριστομάχοι είχαν αφηνιάσει και δίδοντας άθελά τους μιαν επιπλέον πολιτική αβάντα στο πρεστίζ του Κούλη, ο οποίος με έναν σμπάρο ικανοποίησε το διαρκώς ανικανοποίητο και κακομαθημένο ποταμίσιο "κέντρο", αυτό που για την πάρτη του σε κάθε παραμονή εκλογών σφάζονται τα κόμματα στην ποδιά του..
    Στο διά ταύτα τώρα, το κακό έγινε. Διεκόπη μια ιεροπρακτική γραμμή χιλιετιών και δημιουργήθηκε ένα "άπαξ", που λένε και στην ιστοριογραφία, το οποίο θα οδηγήσει σε έναν περαιτέρω ολέθριο σχετικισμό του τύπου "έλα μωρέ και τι έγινε, τελικά" επιταχύνοντας-ή, μήπως, ολοκληρώνοντας;-την διαδικασία αποιεροποίησης που έχει τεθεί εδώ και δυο δεκαετίες..
    Πολύ φοβούμαι ότι με πρόσχημα/αίτιο-δεν έχω καταλάβει ακόμη τον ανεπιθύμητο μουσαφιραίο από την Κίνα θα περάσει δόλια μια ολάκερη ατζέντα περιορισμού δικαιωμάτων και συνηθειών που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την καθημερινότητά μας.
    Οπότε, κάνοντας σύνδεση και με την προηγούμενη ανάρτηση, ίσως το καταλληλότερο άσμα για το τι γίνεται σήμερα να είναι το "It's the end of the world, as we know it" των REM..

    P.S. Βλέπω πάντως πως στο νησί σου σηκώθηκε το φλάμπουρο της.. λευτεριάς https://www.lifo.gr/now/greece/274832/dikografia-gia-ton-mitropoliti-kythiron-poy-anoikse-tin-ekklisia-orgismenos-o-dimarxos-stelnei-aystiro-minyma
    Άραγε, αν ήσουν ακόμα χάμω, θα μας πόσταρες σήμερις από το λαπτοπ της μπουζούς;;;; : ) : )

    P.S 2. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσαν οι μονδέρνοι/προχώ/αγαπημένοι των ΜΜΜ Δεσπότες που βιάστηκαν να διαφοροποιηθούν και να παίξουν κοντραμπάσο προτού η ΔΙΣ αποφανθεί. Wannabies δελφίνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον,να ξεκαθαρίσουμε κάτι.Δεν διακόπτεται καμία συνέχεια.Η λειτουργία τελείται έστω κεκλεισμένων των θυρών.
    Δεύτερον,το βλέπαμε (εγώ τουλάχιστον το έλεγα και στην ενορία)ότι πάει για κλείσιμο.Δεν έχει να κάνει με το αν μας αρέσει ή όχι σε τέτοια θέματα.Έχει να κάνει με το να έχεις προβάδισμα κινήσεων.Τώρα απλά φτιάξαμε το προφίλ του Κούλη.

    Ναι,συμφωνώ πως το ενδεχόμενο περιορισμού υπάρχει.Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι.Τα φέρετρα της Ιταλίας είναι πιο κοντά πάντως.

    ΥΓ1.Δεν είναι το νησί μου και χαίρομαι που δεν είμαι κάτω,δεν συμφωνώ με αυτά που γίνονται.

    ΥΓ2.Η ΔΙΣ αποδείχτηκε δυσκίνητη και οι Μεσογαίας,Αλεξανδρουπόλεως και κάποιοι άλλοι είχαν δίκιο.Δεν έπρεπε όμως να προχωρήσουν μόνοι τους.

    ΥΓ3 Απεχθάνομαι τους REM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να συμπληρώσω κάτι.Πιστεύω ακράδαντα πως ο Θεός το επέτρεψε να γίνει γιατί μας σιχάθηκε.Το έλεγα πως θα συμβεί κάτι τέτοιο από τότε που ήμουν στο νησί και είχα πολλούς λόγους που το έλεγα αυτό.Δεν επεκτείνομαι σε αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  3. Άρα δικαιώνονται οι Γεροντάδες που μακαρίζουν το Ξανθό Γένος, αφού μέχρι στιγμής φαίνεται απρόσβλητο!
    Να επεκταθείς, ρε φίλε, σκέψου και μας τους σώκλειστους!
    Δηλαδή εσύ αύριο θα πας κανονικά και θα τελέσεις τη Θεία Λειτουργία όπως έπαιξε ο Θρύλος με τη Wolves;
    Συμμερίζομαι την απέχθεια. Έχω τραυματικές εμπειρίες, τόσο από το πάλαι Μουσικόραμα που έπαιζε συνέχεια το the one I love, όσο κι από τις καταλήψεις του '91, που είχαν κάνει το losing my religion δεύτερο εθνικό ύμνο. Με μιαν εξαίρεση, όμως: το Radio free Europe. Φοβερό κομμάτι. Άκου το στο ΥΤ και πες μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τελούνται καθόλου Θ.Λειτουργίες.Αυτή είναι η επίσημη θέση.Επίσης δεν τελείται Θ.Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών.Απαγορεύεται περισσότερο και από το να μην τελεσθεί καθόλου.

      Απλά η Ρωσία δεν δίνει παρά τα στοιχεία που θέλει.

      Αδιάφορο μου φάνηκε το τραγούδι.

      Και να ξέρετε πως ο Κυθήρων δεν διακατέχεται από καμιά έντονη Ρωσολαγνεία.

      Διαγραφή
    2. Πού κολλάει ο Κυθήρων με τους Ρώσσους;

      Διαγραφή
    3. Επειδή ανέφερες του Γεροντάδες κι επειδή λέγαμε για τον Κυθήρων που τον έχουν σταμπάρει ως φιλορώσο, το ανέφερα κι αυτό.

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...