Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Πόστο



Εντάξει,κι εγώ ανησυχώ και φοβάμαι.Μετακινούμαι με τα λεωφορεία,συναντιέμαι με αρκετό κόσμο,έχω παιδιά και γονείς,οπότε ναι,ανησυχώ.Δεν ξέρω αν με κάνει λιγότερο πιστό αυτό,Τι να σας πω.Πιθανότατα θα ανακουφιζόμουν αν μου έλεγαν να κάτσω σπίτι και να μην πάω πουθενά.Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως σε τέτοιες στιγμές δεν είναι δυνατόν να λείπει ο παπάς από το πόστο του.Ειδικά τώρα που κάθε ίχνος φυσιολογικής καθημερινότητας πάει να εξαφανιστεί,ο πιστός θέλει από κάπου να κρατηθεί,να πάρει κουράγιο.

6 σχόλια:

  1. Κουράγιο, πάτερ, μην αφήνεις το πόστο σου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράγιο χρειάζομαι για να αντέξω όλα αυτά τα παλαβά που ακούω στην εκκλησία.Προφητείες,αρρωστοφοβίες,ομολογίες πίστης,Τουρκία,μεταναστευτικό και πάει λέγοντας.

      Διαγραφή
    2. Ε αυτά παντού τα συζητάνε, σε κύκλους μάλιστα εκκλησιαστικούς γενικά οι προφητείες οι τιμωρίες του θεού κλπ δίνουν και παίρνουν.
      Ωστόσο ως παπας ο ρόλος σου είναι σημαντικότατος, εσύ κρατάς τους πιστούς και στην ηρεμία και στις κρίσεις. Ειδικά στις κρίσεις..you're the last in line που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Ρόνι.
      Ίσως μέσα σε αυτη την αναμπουμπούλα να είναι και η ευκαρία να επαναπροσδιορίσουμε εμείς οι άνθρωποι κάποια πράγματα. Ο φόβος και δη του θανάτου συνήθως είναι το καλύτερο ξυπνητήρι για όλους. Ουδέν κακόν αμιγές καλού λέγανε οι παπούδες μας. Αντί να ακούς τα παλαβά που λέγονται ίσως θα ήταν καλύτερα να ακούνε αυτοί οι όποιοι αυτά που εσύ θα τους πεις, η επίθεση είναι καλύτερη απο την άμυνα :)
      Π

      Διαγραφή
    3. Α, είσαι από αυτούς που νομίζουν πως οι άνθρωποι ακούνε !

      Δε θα γίνουμε καλύτεροι.Ίδιοι θα μείνουμε

      Διαγραφή
    4. Το αντίθετο, ξέρω καλά ότι οι άνθρωποι δεν ακούνε, ή μάλλον ακούνε την κεφαλή τους μόνο. Αλλά όταν φοβούνται τόσο τότε υπάρχει πιθανότητα να κουνηθεί μια στάλα κάτι. Δεν ξέρω αν γίνουμε καλύτεροι, ίσως όχι. Αλλά ακόμα και ένας να μπει στην διαδικασία είναι θετικό. Ίσως μετά το ..μεταδώσει κιόλας, δεν είναι μόνο οι ιοί μεταδωτικοί. Είμαι πολύ αισιόδοξος μάλλον ε..
      Π

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...