Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Πίστη,παραλογισμός,πανδημία

Αποτέλεσμα εικόνας για danse macabre

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας,σπάνιες είναι η αλήθεια,που καλούμαστε να αποδείξουμε αυτά που λέμε.Δυστυχώς μια τέτοια κατάσταση ζούμε αυτές τις ημέρες και μάλλον θα συνεχίσουμε να τις ζούμε για αρκετό ακόμα καιρό.

Έρχεται η ώρα λοιπόν να αποδείξουμε πως "αφήνουμε τη ζωή μας στον Χριστό".Αυτό όμως τι πραγματικά σημαίνει;Πως θα συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να δίνουμε σημασία τι γίνεται γύρω μας;Πως θα απαιτούμε από τους άλλους να καταλάβουν αυτό που εμείς θεωρούμε πως βιώνουμε;Αξίζει εδώ να θυμηθούμε πως ο ίδιος ο Χριστός,όταν τον προκάλεσε ο Σατανάς δεν πήδηξε από την κορυφή του ναού ώστε να τον σηκώσουν οι άγγελοι.


Πίστη δε σημαίνει να προκαλούμε τον Θεό να μας διαφυλάξει και να μας σώσει.Πίστη σημαίνει πως προετοιμαζόμαστε και κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε και τους άλλους με τη βεβαιότητα πως ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός θα είναι συμπαραστάτης και βοηθός μας.

Είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη στον Κύριο με τον παραλογισμό.

Ναι,ο Κύριος είναι δίπλα μας όταν είμαστε υπεύθυνοι.Όταν φροντίζουμε για τους γύρω μας.Όταν θυσιάζουμε την καθημερινότητά μας για χάρη των συνανθρώπων μας.Όταν είμαστε "φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί".

Ας λαμβάνουμε λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά υποδεικνύονται διατηρώντας παράλληλα την πίστη μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας που οφείλουμε να διαφυλάττουμε.


2 σχόλια:

  1. Και εδώ ας θυμηθούμε την υπέροχη αρετή της διακρίσεως, όπως την ονομάζει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας: Αυτή χρειαζόμαστε για να διακρίνουμε τον "βάτραχο" της ματαιοδοξίας, η οποία σαν χαμαιλέοντας παίρνει τη μορφή κάθε αρετής που θέλει . . . !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...