Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα και κοπτικό ημερολόγιο

One celebration at Christmas

https://www.coptsunited.com/Details.php?I=2556&A=40297

Η 25η Δεκεμβρίου στη Δύση ισοδυναμεί με την 7η Ιανουαρίου στην Αίγυπτο. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Αίγυπτο στις 7 Ιανουαρίου ενώ το γιορτάζουν στις 25 Δεκεμβρίου στη Δύση. Είναι θέμα ημερολογιακών υπολογισμών και όχι δόγμα!

Δεν είναι δίκαιο να επιβάλλεται το αιγυπτιακό ημερολόγιο στους μετανάστες που ζουν σε μια χώρα διαφορετική από την Αίγυπτο. Έτσι, η λύση είναι εύκολη: αρχίζουμε τη χριστουγεννιάτικη νηστεία νωρίτερα και ενοποιούμε την ημερομηνία του εορτασμού των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.

Οι Κόπτες Χριστιανοί μπορούν να γιορτάσουν την γιορτή στις 7 Ιανουαρίου, καθώς και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα που δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας. Όσον αφορά το κοπτικό ημερολόγιο, θα έλεγα ότι δεν εφαρμόζεται ούτε στην Αίγυπτο, όπου το ισλαμικό ημερολόγιο είναι πιο εφαρμόσιμο και η αραβική ταυτότητα αγκαλιάζεται. Ωστόσο, η κοπτική ταυτότητα είναι κρυμμένη μέσα στους Κόπτες. Θα έλεγα ότι πρέπει να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, αφού όλοι οι Κοπτές δεν ζουν στην Αίγυπτο και δεν εφαρμόζεται το κοπτικό ημερολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...