Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ζήτω οι ήρωες !




Λαμπρός ο ηρωικός τρόπος ζωής, με την επική,αρχαία έννοια.Τόσο λαμπρά ο ήρωας,έσφαξε με ηρωικό τρόπο,δεκάδες,εκατοντάδες ή χιλιάδες εχθρούς οι οποίοι ηρωικώς και ματαίως αντιστάθηκαν στην ηρωική επέλασή του.Ζήτω οι ήρωες λοιπόν !

6 σχόλια:

  1. Βαθύς ο προβληματισμός σου, πάτερ. Μου έφερε στο νου τον περίφημο δισταγμό του Αρζούνα μπροστά στην προσταγή του Κρίσνα (βλ. Μυστικούς της Ανατολής σελ 106-107 υποσημ.), που ενέπνευσε στον Καβάφη τη συγκλονιστική "Αιωνιότητα".
    Τι είμαστε, τελικά, αυτόβουλοι ή πιόνια;..
    Υπάρχει ένας ήρωας, πάντως, που το αιματοκύλισμα του το φχαριστήθηκα! Εκείνος ο κατεργάρης ο επτανήσιος, που γύρισε μετά από είκοσι χρόνια και βρήκε τους γιάπηδες της εποχής να μπεκροπίνουν και να πασπατεύουν τη γυναίκα του. Δεν θυμάμαι, ως πιτσιρικάς, πόσες φορές είχα βάλει στο ριπήτ στο βίντεο εκείνη τη σκηνή με τον Κερκ Ντάγκλας!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρήκες το βιβλίο ;

      Ναι , είχε αιματοκυλίσει και ισοπεδώσει μια μικρή πόλη πριν...

      Διαγραφή
    2. Ναι! Ξέχασα να στο πω. Πριν δύο χρόνια, πέρασα τυχαία από ένα συνοικιακό βιβλιοπωλείο στον Πειραιά, που μόλις είχε κλείσει, μεσούσης της κρίσεως, και το είδα στην άκρη της βιτρίνας ξεχασμένο. Από τότε, πέρναγα σχεδόν κάθε βδομάδα, αλλά εις μάτην! Ώσπου πέρσι, είδα εργασίες ανακαίνισης κι αλλαγής βιτρίνας. Μπήκα φουριόζος και μου είπαν ότι δεν είχαν κάνει εγκαίνια ακόμα. Τους παρακάλεσα να ψάξω στα βιβλία και το βρήκα. Προσφέρθηκαν να μου το βάλουν στην άκρη και, έτσι, έκανα ποδαρικό ως πρώτος πελάτης! Δυστυχώς, προχθές που ξαναπέρασα, συνειδητοποίησα πως μάλλον είχα μπει με το αριστερό..

      Διαγραφή
  2. Τώρα διαβάζω την "Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα. Το 'χεις διαβάσει; γνώμη; Τον Ρόουζ τον αφήνω για μετά τις γιορτές, δεν θέλω να ψυχοπλακωθ ώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν το έχω διαβάσει . Δεν το ήξερα καν

      Διαγραφή
    2. Ωραίο είναι, στο συστήνω, παρότι είμαι στη μέση του ακόμη.
      Άκου έναν ωραίο αφορισμό: "Αν δεν καλέσεις το Θεό το καλοκαίρι σου, δεν θα έλθει στη βαρυχειμωνιά της ζωής σου"..

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...