Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Σκοτάδια,φώτα,σώβρακα και φανέλες



Στον παρακάτω σύνδεσμο(https://slpress.gr/koinonia/oi-papades-toy-skotoys-kai-i-arnisi-tis-lytrosis-i-eykairia-tis-ekklisias/),ο αρθρογράφος χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές εκφράσεις με παπάδες,σκοτάδια και φώτα,εντυπωσιασμένος από την έρευνα και τα αποτελέσματα του συγγραφέα του βιβλίου που "αποδεικνύει την απάτη του Φωτός" μας λέει πως κοπτόμενος για το καλό της Εκκλησίας(είναι απίστευτο πως κόπτονται για την Εκκλησία όσοι την εχθρεύονται)την παροτρύνει να μην συνεχίσει τις μηνύσεις για το συγκεκριμένο βιβλίο.Παραθέτει και τη δήλωση του εκδοτικού οίκου που ζητά την εξωδικαστική συμβιβαστική λύση.


Ωραία όλα αυτά αλλά έχω μια απορία:Έχεις εκδώσει ή συγγράψει ένα καταπληκτικό βιβλίο,με φοβερή έρευνα και αδιάσειστα στοιχεία.Έτσι λες.Το έχεις μοσχοπουλήσει,γνώριζες άλλωστε από πριν τι χαμό θα προκαλούσε το βιβλίο γι' αυτό και το κυκλοφόρησες κοντά στο Πάσχα.Αφού λοιπόν τα έχεις κάνει όλα σωστά γιατί θες εξωδικαστική συμβιβαστική λύση;Πας στα δικαστήρια και τους παίρνεις τα σώβρακα. Αποδεικνύεις και με τη βούλα της δικαιοσύνης την "απάτη αιώνων" όπως γράφουν στο διαδίκτυο όσοι επικαλούνται το βιβλίο και μετά δε σου μιλάει κανείς.

Και,φυσικά,δε μιλάμε για ιδέες και πνευματικές δημιουργίες που πάνε σε δίκη,αλλά για μια έρευνα η οποία είτε είναι αληθινή και πρέπει να αποδειχθεί, εφόσον υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις, είτε είναι ψεύτικη και πρέπει να καταδικαστεί.

Για το ίδιο το Άγιο Φως τώρα.Δεν ξέρω αν είναι θαύμα ή όχι και δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν το ανάβουν τρίβοντας ξύλα.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως έρχεται μετά την τελετή από τα Ιεροσόλυμα.Αυτά.



2 σχόλια:

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...