Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Τάξεις και κάστες




Βλέποντας τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα κάθε φορά που πεθαίνει ένας διάσημος,με όλες τις δακρύβρεχτες υπερβολές,τους μελοδραματισμούς και τις κοινοτοπίες που χρησιμοποιούν τα τηλεοπτικά κανάλια,σκέφτομαι όλους αυτούς τους "ανώνυμους" που πεθαίνουν.Χωρίς αφιερώματα,χωρίς δημόσιους κλαυθμούς και οδυρμούς,χωρίς εθνικά πένθη και κηδείες δημοσία δαπάνη.Άραγε να πόνεσαν λιγότερο,να αντιμετώπισαν λιγότερο ηρωικά την ασθένειά τους,να τους κέρασε πρώτα καφεδάκι ο Χάρος πριν τους πάρει οπότε δε χρειάζεται να πούμε ούτε μια κουβέντα γι'αυτούς;Έστω μια γενική,μια ομαδική αναφορά.Τελικά ο θάνατος γνωρίζει τάξεις και κάστες;

4 σχόλια:

  1. Τι μου θύμισες τώρα! Όταν ο κύριος "0,000%"(κατά Γ. Γεωργίου), κατά κόσμον Αλέξανδρος Βέλιος, αποφάσισε να μας κουνήσει μαντήλι, αφού πρώτα έκανε, ως γνήσιος ντενεκές, show την αποχώρησή του, οι πάντες εξήραν τη γενναιότητα του ανδρός που επέλεξε τον "αξιοπρεπή", λέει, θάνατο, λες και ο υπόλοιπος ντουνιάς που σιγοσβήνει μόνος κι έρημος σε κάτι ξεχασμένες κλινικές είναι αναξιοπρεπής και κλασομπανιέρας! Βρε ουστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μπερδεύεις!
    Φυσικά κ υπάρχουν ανώνυμοι, γενναίοι καλοί άνθρωποι.
    Πρόκειται για το έργο τους, σε αυτό υποκλίνονται τα πλήθη !
    Κ ανάμεσα στα πλήθη κ εγώ.
    Φυσικά δημοσία δαπάνη, όταν έχεις συστήσει σε έναν λαό , το λιγότερο, έναν ποιητή το ελάχιστο για την Πολιτεία είναι το Δημοσία Δαπάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ρωτάς εμένα,όλες οι κηδείες θα έπρεπε να γίνονται δημοσία δαπάνη αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

      Και ποιος ορίζει ποιο είναι το μεγαλείο του έργου;Η μόδα,η πολιτική στάση,οι φίλοι και οι θέσεις που κατέχουν;Εγώ,για παράδειγμα,τρελαίνομαι για τη μουσική του Μικρούτσικου(ο θάνατός του είναι η αφορμή και όχι η ουσία),όμως διάβασα πράγματα φαιδρά.Αυτή η υπερβολή που υπάρχει όταν πεθαίνει κάποιος με ενοχλεί.Να μην πω πως οι μισοί,τουλάχιστον,από αυτούς που γράφουν αυτά τα επικήδεια άρθρα,του έσουραν τα μύρια όσα για τα χρήματα που κατασπατάλησε ως υπουργός,υπεύθυνος σε διάφορα πολιτιστικά κλπ.Αυτοί τον συκοφαντούσαν,αφού αποδείξεις δεν υπήρξαν ποτέ.Ακόμα και από τους χώρους που προερχόταν πολιτικά.

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...