Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Το δείπνο

Αποτέλεσμα εικόνας για the dinner parable

Ο Κύριος ετοίμασε δείπνο εορταστικό και έστειλε τον δούλο του να ενημερώσει τους καλεσμένους.Αυτοί όμως , επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες,αρνήθηκαν να παρευρεθούν.Ο Κύριος τότε έστειλε τον δούλο του να καλέσει από τις πλατείες και τους δρόμους,από την πόλη αλλά και έξω από αυτήν ανθρώπους φτωχούς,ζητιάνους ,περιθωριοποιημένους.

Έτσι είναι.Εμείς που θεωρούμε τους εαυτούς μας καλεσμένους,που είμαστε μέσα στην Εκκλησία όπως λέμε,πολλές φορές είμαστε τόσο σίγουροι για την πνευματική μας κατάσταση που νομίζουμε πως δεν έχουμε πια ανάγκη τον Θεό.Πολλές φορές ζούμε και μιλάμε σαν ο Θεός να πρέπει να κάνει το θέλημά μας και όχι εμείς το θέλημα του Θεού.Έτσι αγνοούμε την πρόσκληση που μας στέλνει.


Όταν όμως δεν δεχόμαστε την πρόσκληση δεν θα παρευρεθούμε στο τραπέζι.Και θα έρθουν από μακριά άνθρωποι που δεν τους έχουμε σε εκτίμηση.Που τους έχουμε κατατάξει εμείς,που νομίζουμε πως τα ξέρουμε και τα καταλαβαίνουμε όλα,εκτός Εκκλησίας.Κι αυτοί θα μπουν στο δείπνο ενώ εμείς θα μείνουμε απ' έξω,μόνοι με τις βεβαιότητες και την υπερηφάνεια μας με τις οποίες μπλέξαμε τη ζωή μας.

Το δείπνο έχει στρωθεί και οι προσκλήσεις έχουν σταλεί.Να έχουμε την ταπείνωση να αποδεχτούμε αυτές τις προσκλήσεις διότι στον Παράδεισο θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.

2 σχόλια:

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...