Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Όπως είναι και όχι όπως φανταζόμαστε ότι είναι.



Άντε να πιάσω και το αγαπημένο θέμα του φίλου Γιώργου.Τους μετανάστες-πρόσφυγες-λαθρομετανάστες μουσουλμάνους που έρχονται να αρπάξουν το φως της γενναίας Ελλάδας και των υψηλόφρονων Ελλήνων.Το πράγμα είναι απλό.Όσο οι Έλληνες δεν γεννούν και χρησιμοποιούν ένα σωρό τεχνάσματα και εγκλήματα για να αποφύγουν τις ευθύνες και τα βάρη της γέννησης και ανατροφής παιδιών,λιγοστεύουν.Εφόσον λιγοστεύουν δημιουργείται κενό,το οποίο η φύση θα σπεύσει να το καλύψει.Με ότι υλικό βρει.Δεν θα εξετάσει φιλοσοφικό και θρησκευτικό υπόβαθρο.Και το υλικό θα φέρει μαζί του  τις συνήθειες και τι ς καταβολές του.Και θα φτιάξει ,εφόσον είναι αρκετά ισχυρό,ένα κράτος στα μέτρα του.Οπότε αντί να ζητάμε να κλείσουμε σύνορα,που δεν είναι εφικτό,ή να βουλιάζουμε βάρκες,που είναι κτηνώδες,ας κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε κάτι ώστε να μην υπάρχει κενό.

16 σχόλια:

  1. Το προβλημα με τις γενησσεις και την ανατροφη των παιδιων εδω στην Ελλαδα ειναι μεγαλο θεμα που εχει πολυ βαθια αιτια απο πισω! Αραγε γιατι οι νεοι ανθρωποι δεν παντρευονται και δεν αναλαμβανουν βαρη και ευθυνες? Μηπως υπαρχουν βαθυτεροι λογοι απο πισω? Ολα ξεκινανε απο τη σχεση μεταξυ του αντρα και της γυναικας! Πως εχει αραγε διαμορφωθει η σχεση μεταξυ των 2 φυλων τουλαχιστον τα τελευταια 30 χρονια? Σε μια σχεση τι ζηταει ο ενας και τι ζηταει ο αλλος? Τι ζηταει ο καθε ανθρωπος απο τη ζωη του αραγε και πως αντιματωπιζουν οι γυναικες τους αντρες και αντιστροφα οι αντρες τις γυναικες? Μηπως πρεπει λιγο να τα εξετασουμε ολα αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το αγόρι μεγαλώνει με το "πρόσεχε μη σε βρει καμία και σε τυλίξει" και το κορίτσι "να βρεις κάποιον να τυλίξεις".Έτσι η οικογένεια είναι ένα θέμα που να φορτώσεις βάρη.Κάποια στιγμή φτάσαμε στο 2020...

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι Παπα-Κωστα μου μονο οι παλιες κοινωνικες προκαταληψεις που σου περναει το δικο σου το οικογενειακο περιβαλλον αλλα ειναι και ο τροπος ζωης των νεων ανθρωπων που διδασκει ο ενας νεος στον αλλο! Δεν αναφερομαι μονο στο τροπο διασκεδασης η στο τροπο ψυχαγωγιας που επιλεγουν οι νεοι ανθρωποι αλλα και στο γεγονος οτι ολη η ανεμελια στην οποια εντρυφουν οι ανθρωποι της γενιας μας και οι νεοτερες γενιες σε κανουν να γινεσαι ευθυνοφυγας! Εκτος αυτου τα ιδια τα κακα βιωματα που κουβαλας απο το ιδιο σου το οικειο περιβαλλον σε κανουν να αναλογιζεσαι καποια πραγματα! Οι σημερινες κοπελες για παραδειγμα που λαμβανουν υποψη τους τη παλαιοτερη κακομεταχειριση την οποια ειχαν υποστει οι μαναδες τους και οι γιαγιαδες τους επιλεγουν η να μεινουν μονες τους η να παρουν εκδικηση για αυτο το παλιο φαινομενο με το να γινουν εκεινες τα αφεντικα μεσα στην οικογενεια που θα χτισουν οι ιδιες! Οσο και να μη θελουμε να το παραδεχτουμε στα παλια χρονια η οικογενεια ηταν πατριαρχικη και τωρα πλεον εχει γινει μητριαρχικη! Ακομη και ο νομος που ανεφερε ο Γιωργος προαγει τη πληρη καταστροφη του θεσμου της οικογενειας! Δεν θα επεκταθω στο θεμα των συμφωνων συμβιωσης μεταξυ αντρος και γυναικος η στο θεμα του συμφωνου συμβιωσης μεταξυ των ομοφιλοφιλων και στην υιοθετηση παιδιων απο ομοφιλοφιλα ζευγαρια αλλα θα αναφερω το πιο απλο γεγονος οτι στο θεμα των διαζυγιων ο νομος τασσεται περισσοτερο υπερ της γυναικας και λιγοτερο υπερ του αντρα καθως η κηδεμονια του παιδιου παραδιδεται εξ'ολοκληρου στη γυναικα ανεξαρτητα το ποιος φταιει πανω στο διαζυγιο ταχα μου για το καλο του παιδιου! ο ανθρωπινος νομος κρινει τη γυναικα ικανη εως μανα μονο εφωσον πληρει τις προυποθεσεις να εχει επαγγελμα, να μην ειναι ψυχοπαθης και τοξικομανης και να μην λαμβανεται υπο'οψη η ηθικη της γυναικας πανω στη προσωπικη της ζωη

      Διαγραφή
    3. Ναι,δε διαφωνώ.Όλα είναι αντίδραση στα παλαιά κακώς κείμενα.Και δυστυχώς όσοι λένε πως θέλουν να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση επικαλούνται "παλιές καλές εποχές" αποδυναμώνοντας τα επιχειρήματά τους.Διαφωνώ στην μητριαρχικότητα.Είμαστε σε μη-αρχική φάση.Η μητριαρχία είναι το υψηλότερο στάδιο πολιτισμού κατά την άποψή μου(βλ. αρχαίους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας)

      Διαγραφή
    4. Δεν ξερω πως οριζεται η μη-αρχικη φαση! Απο οσα εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης η οικογενεια εχει γινει πλεον μητριαρχικη! Σε μεγαλο αριθμο περιπτωσεων το πρωτο λογο τον εχει η γυναικα γιατι ετσι το επιτρεπει ο ιδιος ο αντρας! η γυναικα ειναι πλεον χειραφετημενη αλλα οχι ιση με τον αντρα! Η γυναικα εχει δικαιωμα να εργαζεται και να συμμετεχει στα κοινα αλλα εχει κανει καταχρηση της ελευθεριας της και εχει γινει ασυδωτη! Δεν γνωριζω τι γινοταν στην Αρχαια Μεσοποταμια! Γνωριζω οτι ο αντρας και η γυναικα πλαστηκαν ισοι! Συμφωνα με τον Αφιο Αυγουστινο και τον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο η γυναικα πλαστηκε απο την πλευρα του αντρα που ειναι στο μεσο του σωματος του ουτε απο το ποδι του ουτε απο το κεφαλι του επομενως δεν ειναι ουτε κατωτερη ουτε ανωτερη αλλα ιση! Και πλαστηκε απο την πλευρα εκεινη που ειναι η καρδια του που σημαινει οτι ο αντρας πρεπει να αγαπαει τη γυναικα του! Και συμφωνα με τον Αγιο Αποστολο Παυλο ειναι ευθυνη να αγαπαει ο αντρας τη γυναικα του! ο αντρας ειναι η κεφαλη οχι επειδη ειναι ανωτερος αλλα επειδη εχει το χρεος της αγαπης που ειναι ανωτερο απο την ευθυνη της γυναικας στον αντρα της δηλαδη να τον φοβειται!

      Διαγραφή
    5. Μη-αρχική.Κανείς δεν έχει τον πρώτο λόγο.Μια σχεδόν χαοτική κατάσταση.Και δεν έχουν ισονομία αλλά προσπαθούν να επιβάλλουν τις γνώμες τους.

      Δεν βλέπω καμιά ασυδοσία από την πλευρά των γυναικών.Ίσα ίσα που στη Δύση κάτω από την απατηλή επίφαση και βιτρίνα υπάρχει απαράλλακτη η παλιά κατάσταση.Και θα συνεχίσει να υπάρχει αφού ο άντρας είναι πιο δυνατός σωματικά.

      Η γυναίκα στην οικογένεια πάντα είχε τον πρώτο λόγο.Είτε το ήξερε ο άντρας είτε όχι.

      Διαγραφή
    6. Μεσα στην οικογενεια ο ενας προσπαθει να επιβαλει τη γνωμη του στον αλλο εφωσον δεν υπαρχει αγαπη! Η αγαπη θεμελιωνει τη σχεση των ανθρωπων! Ακομα και εαν υπαρχει ασυμφωνια χαρακτηρων θα βρισκεται παντα μια κοινη λυση! Στα παλια χρονια οι γυναικες καναν αναγκαστικα περισσοτερες υποχωρησεις μεσα στο γαμο θελωντας και μη διοτι οι περισσοτερες δεν ηταν οικονομικα ανεξαρτητες! Ετσι ηταν και αναγκασμενες να ανεχονται τη κακοτροπια των αντων τους και ολα τους τα παραστρστηματα! Η οικονομικη ανεξαρτησια των γυναικων ειναι δικοπο μαχαιρι αναλογα με το χαρακτηρα της καθε γυναικας! Εαν μια γυναικα μεσα στην πατρικη της οικογενεια εχει παρει καλες αρχες και εχει μεγαλωσει απο γονεις που ειχαν αλληλοσεβασμο και αγαπη θα ζητησει να εχει και εκεινη ενα συζυγο που να τον αγαπαει και να τον σεβεται! Στην αντιθετη περιπτωση εφωσον ειναι οικονομικα ανεξαρτητη θα προσπαθησει με καθε τροπο να επιβληθει στον αντρα της! Εν συνεχεια εφωσον αντιδρασει και ο συζυγος το αποτελεσμα θα ειναι χαοτικο οπως ειπες και εσυ! Στην περιπτωση μονο που ο αντας εχει ειδωλολατρεια πανω στη γυναικα του τοτε θα κανει το κοροιδο! Ο αντρας εξαρταται απο τη συζυγο του επειδη δεν μπορει να χαλιναγωγησει τα σαρκικα του παθη και στη χειρωτερη των περιπτωσεων ακομη και ο πλατωνικος του ερωτας για μια γυναικα μπορει να του εχει εξελιχτει σε λατρεια! Η σωματικη του ισχυ δεν τον καθιστα απαραιτητως ανωτερο απο τη γυναικα μεσα στη κοινωνια! Εξαλλου και η γυναικα μπορει να αναπτυξει σωματικη ισχυ αναλογη με τον αντρα! Μιας και μιλησες για αρχαιους πολιτισμους ειχα κοιταξει σε καποιο βυζαντινο χειρογραφο οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ειχε συναντηθει με τις αμαζονες! Κατα επεκταση και οι γυναικες μπορουν και γινονται πολεμιστριες! Μεσα στις κοινωνιες εφωσον ο αντρας και η γυναικα δεν κανουν αγωνα μεσω του ησηχασμου των Αγιων Πατερων να καθαρθουν και οι δυο απο τον εγωισμο τους τοτε αναγκαστικα η συγκρουση μεταξυ τους δεν θα λαμβανει ποτε τελος

      Διαγραφή
    7. Παπα-Κωστα μου δικτυωσου στον Αντενα! Σε λιγο ξεκιναει ο τεταρτος γυρος συγκρουσης μεταξυ του ζευγαιου Πρωτευουσιανα-Ουδεποποτας! Θα δεις αυτα που λεγαμε

      Διαγραφή
  2. Πάτερ, η συζήτηση είναι άκυρη, διότι αν εφαρμόζονταν οι νόμοι του κράτους, από τη δεκαετία του '90 ήδη, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Και άλλα ευρωπαϊκά κράτη μαστίζονται από την υπογεννητικότητα, αλλά δεν αφήνονται να γενούν σκορποχώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα βρεις Άγγλο στο White Heart Lane κοντά ή Γάλλο στο κέντρο του Παρισιού να τους πεις για νόμους και σκορποχώρια.Η υπογεννητικότητα είναι το Α και το Ω.Όλα τ'άλλα είναι να έχουμε να λέμε.

      Διαγραφή
    2. Καλά βρε, μου φέρνεις τώρα ως παράδειγμα δύο κατεξοχήν αποικιοκρατικούς και εκμεταλλευτικούς λαούς, ευθυνομένους εν πολλοίς για το μεσανατολικό μπάχαλο;
      Εγώ είχα στο μυαλό μου τα κράτη του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ, τα οποία, έχοντας εμπειρία πικρή από αναγκαστικές συμβιώσεις και μετακινήσεις πληθυσμών, έχουν φροντίσει να κάνουν τα σύνορά τους μπετόν αρμέ.
      Η ανομία και η λαθρομετανάστευση είναι έννοιες ταυτόσημες, αφού η έννομη τάξη θα απέκλειε κάθε παράνομη εισδοχή.
      Η έλλειψη ή, μάλλον, η παράλειψη του νομοθετικού πλαισίου είναι ο κατεξοχήν μαγνήτης που μας έχει καταστήσει κέντρο διερχομένων.
      Η υπογεννητικότητα είναι ένα σοβαρότατο θέμα, αλλά δεν έχει να κάνει με τη πρωτοφανή εισβολή που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια. Δε μας προτιμούν, γιατί έμαθαν ότι γερνάμε, αλλά γιατί έμαθαν ότι από δω μπαίνουν ανενόχλητοι.
      Στο μόνο ζήτημα όπου πράγματι συμβαίνει αυτό που λες, ήτοι στην πλήρωση του κενού από τη φύση, είναι στην περίπτωση της Θράκης, αλλά εκεί, δυστυχώς, τρέφουμε το φίδι στον κόρφο μας εδώ και δεκαετίες και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

      Διαγραφή
    3. Αν είναι η επιλογή ανάμεσα σε μπάχαλο και Ουγγαρία θα προτιμήσω το μπάχαλο.

      Διαγραφή
  3. Υπογεννητικότητα παντού. Σε όλη την Ευρώπη.
    Συμφωνώ παπά, κ έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής κ όχι με οικονομικά μεγέθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό,αφού η Δύση και όσοι ακολουθούν τη Δύση,ακόμα και η Ιαπωνία και η Κορέα,βρίσκονται σε παρακμή.Κλασικό σημάδι παρακμής η υπογεννητικότητα.

      Διαγραφή
  4. Εγώ, πάλι, προτιμούσα ανέκαθεν τη σαλάτα Βουδαπέστης στα σάντουιτς. Άσε που είχα πάει και στην υποδοχή Ντέταρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι εκεί συμφωνούμε.Εγώ είχα μπλούζα με τη μούρη του Μαγυάρου!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...