Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Το κήρυγμα της Κυριακής προ των Χριστουγέννων.


Αποτέλεσμα εικόνας για genealogy of jesus painting
Τη μακρά αλυσίδα της γενεαλογίας του Ιησού μας παρουσιάζει η σημερινή περικοπή αλλά και τη διήγηση της θαυματουργικής συλλήψεως και γέννησής Του.

Σε αυτή την περικοπή συναντάται η Παλαιά με την Καινή Διαθήκη.Βλέπουμε να ενώνονται η προσπάθεια του Ανθρώπου να προσεγγίσει τον Θεό με την αγάπη του Θεού που έρχεται κοντά μας κατανικώντας τους νόμους της φύσης.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρονται,όλα αυτά τα ονόματα,έπαιξαν το ρόλο τους στο σωτήριο σχέδιο του Θεού.Άλλοι δίκαιοι,άλλοι άδικοι,με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους,τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους.


Έτσι κι εμείς.Με τα χαρίσματά μας,με τις ελλείψεις μας,τα καλά μας και τα κακά μας,με ό,τι έχουμε προικιστεί από το Θεό και με ό,τι απ' αυτά έχουμε καλλιεργήσει οφείλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό το σχέδιο.

Να φέρουμε στον κόσμο την Καλή Είδηση του ερχομού του Μεσσία.Να μοιράσουμε την αγάπη που ο Θεός έδειξε στους ανθρώπους παίρνοντας σάρκα κι Αυτός.Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να σηκώσουν τα βάρη τους όπως ο Χριστός σήκωσε τις αμαρτίες του ανθρώπινου γένους.Να γίνουμε ταπεινοί όπως ταπεινός γεννήθηκε ο Κύριος ανάμεσα σε απλοϊκούς βοσκούς και με τις πνοές των ζώων να Τον ζεσταίνουν.

Υπέροχο το μήνυμα και αυτής της σημερινής περικοπής.Όπως υπέροχο είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου.Αρκεί να έχουμε τα αυτιά να το ακούσουμε ,το μυαλό να το κατανοήσουμε και την καρδιά για να κρατήσουμε αυτό το μήνυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...