Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Πολεμιστές και οδοκαθαριστές



Οι πολεμιστές(και όλοι θεωρούμε τους εαυτούς μας πολεμιστές)συχνά κοιτούν με βλέμμα υποτιμητικό τους οδοκαθαριστές(κανείς δεν θεωρεί τον εαυτό του οδοκαθαριστή).Τι άγνοια αλήθεια.Θα ήθελα πολύ να δω ποια όπλα και ποια τέχνη θα χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν τις εστίες μόλυνσης και τα μικρόβια που θα επέλαυναν  αν γέμιζε ο τόπος με σκουπίδια . Μην υποτιμάτε τους ταπεινούς και αθόρυβους.Κάνουν μεγαλύτερη δουλειά από τους περήφανους και αυτο-,λαο- πρόβλητους 

Τον σκουπιδιάρη μην υποτιμάς
Ευγενικέ πολεμιστή 
Γιατί ποια τέχνη θα κατείχες του πολέμου

Πάνω σε σωρούς απορριμμάτων ; 

4 σχόλια:

  1. Εγώ, πάντως, ως ανήκων στην κατηγορία των τουριστών (αυτού του πλανήτη), μόνο περιφρονητικά δεν τους αντιμετωπίζω. Άσε που τους θεωρώ κι αδέρφια μου, παιδιά της νύχτας, του μεγάλου εκείνου και μυστικού βασιλείου που ανοίγει τα φτερά του, όταν η πόλη ησυχάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει ένα τέτοιο τραγούδι,στον τελευταίο του δίσκο σε μουσική Σούκα.

      https://www.youtube.com/watch?v=PsS8KWgvdh4

      Διαγραφή
  2. Είναι θέμα παιδείας: σχεδόν καθημερινά ο δάσκαλός μας στο δημοτικό μας έλεγε να χαιρετάμε και να έχουμε μεγάλη υποχρέωση και αγάπη στον οδοκαθαριστή τότε του χωριού, τον κύριο Θόδωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον χαιρετούσατε τελικά;Και αυτός ήταν γνωστός.Ξέρατε και τ' όνομά του.Στην πόλη που ο "σκουπιδιάρης" ήταν συνώνυμο της υποτίμησης;Ακόμα θυμάμαι πως έκανε η μητέρα μου όταν,μικρό παιδάκι,της ανακοίνωσα πως ήθελα να γίνω σκουπιδιάρης!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...