Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Επί γης ειρήνη (;)



Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο καίρια στιγμή για να ακουστεί ξανά αυτό το "επί γης ειρήνη".Όλος ο κόσμος μια μπαρουταποθήκη,καθώς αλλάζουν ή θέλουν να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων.Αλίμονο στους αδύναμους που θα πληρώσουν τη νύφη τελικά

2 σχόλια:

  1. Άκουγα μια ομιλία του μακαριστού παπα Γιώργη και κάποια στιγμή μίλησε για μια έρευνα ενός γερμανού πριν πολλά χρόνια για το αν υπήρχε περίοδος στην ιστορία που οι άνθρωποι δεν πολέμησαν, έζησαν ειρηνικά δηλαδή και πόση ήταν αυτή η περίοδος. Λέει ο παπα Γιώργης ότι αφού μελέτησε ο γερμανός δεν ξέρω και γω για πόσο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά από την εποχή του Ομήρου ως τον 20ό αιώνα η ανθρωπότητα έζησε ειρηνικά για μόνο...18 ημέρες! Απίστευτο ε. Βάλε πόσες ψυχές αδύναμες ανήμπορες, βρισκόμενοι σε λάθος τόπο (άραγε ποιος θα είναι ο τόπος που θα πάει κανείς να αποφύγει τα χάλια αν ο κόσμος βράζει εδώ και κει) και λάθος στιγμή την πλήρωσαν. Βάλε πόσα παιδιά για να μην πάω μακριά βρέθηκαν σε τέτοιους χαμούς και χαλασμούς. Τίποτα δεν έχει αλλάξει πάντως εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Και έχεις απόλυτο δίκιο που έγραψες σε άλλη ανάρτηση ότι οι πειρασμοί δεν άλλαξαν, δεν προστέθηκαν νέοι, πάντα οι ίδιοι ήταν και είναι στην ουσία. Απλώς ίσως εμφανίζονται κάθε φορά με άλλο ένδυμα.
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους μικρούς και μεγάλους δυνατούς και αδυνατους πλούσιους και φτωχούς αρρώστους και μη νέους και γέρους, άντρες, γυναίκες παιδιά κι ας ευχηθούμε να έρθει σύντομα εκείνη η ευλογημένη ώρα που όλα θα γίνουν Χριστός επιτέλους.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω πως μελέτησε ταυτόχρονα όλες τις περιοχές του κόσμου.Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος ο τρόπος υπολογισμού.Μελετάς την κάθε περιοχή και χώρα ξεχωριστά σε βάθος χρόνου κι όχι όλες μαζί.Από εκεί και πέρα,ναι,πάντα κάπου υπάρχει μια ένοπλη σύγκρουση,μικρότερη ή μεγαλύτερη με θύματα κυρίως αμάχους και αδύναμους.Αλλά μην μαυροψυχιάζετε !.Αφήστε εμένα να το κάνω αυτό,που το έχω και φυσικό μου!
      Καλά Χριστούγεννα και God bless us everyone !

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...