Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Η επιστροφή της Σουδανικής Πάλης



Οι λάτρεις της πάλης στο Σουδάν μπορούν τώρα να αφήσουν έναν αναστεναγμό ανακούφισης, καθώς το άθλημα επιστρέφει , παρά τις αυξανόμενες εντάσεις. Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου και των διαδηλωτών έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ειρήνη στον λαό.

"Όταν ξεκίνησε η κρίση με τις διαδηλώσεις, οι άνθρωποι  απέφευγαν το άθλημα από φόβο για τις συγκρούσεις που μπορεί να συνέβαιναν. Αλλά αυτές τις μέρες η κυβέρνηση έχει σχηματίσει το στρατιωτικό συμβούλιο και τώρα οι άνθρωποι είναι ευτυχείς που επιστρέφουν στο άθλημα », είπε ο Altaib Deifallah,ένας από τους παλαιστές.


Ένα άθλημα με αυξανόμενη παρακολούθηση τόσο από τους νέους όσο και από τους ηλικιωμένους στο Σουδάν


"Οι άνθρωποι έχουν βάλει το ποδόσφαιρο στην άκρη και έρχονται εδώ για να παρακολουθήσουν τη σουδανική πάλη επειδή είναι για την ειρήνη, την αγάπη και την αδελφότητα. Όλοι οι παρόντες εδώ προέρχονται από όλες τις φυλές του Σουδάν και αγαπούν το παιχνίδι. Η πάλη έχει αναπτυχθεί πολύ εδώ », πρόσθεσε ο ηγέτης της Σουδανικής Φυλής Πάλης, Noor Mohammed.

Εκτός από τη χαρά που φέρνει τους λάτρεις του, το παιχνίδι είναι επίσης ένα σύμβολο Ενότητας.

"Χαίρομαι που επέστρεψε γιατί είναι σαν μια γιορτή για το χωριό. Είναι πολύ καλό πράγμα ", είπε ένας άλλος παλαιστής,ο Nasir Khamis.

Με το άθλημα έντονα ενσωματωμένο στην κουλτούρα του Σουδάν, το πάθος γι 'αυτό μπορεί να παραμείνει ψηλά για πολλά ακόμα χρόνια.

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! Τι κανεις? ο Νικος ειμαι! Αν ειχες την ευγενη καλοσυνη θα ηθελες να αναρτησεις και ενα αλλο γεγονος? Ειδα σε μια τηλεοραση οτι σαν σημερα το 1900 μ.Χ. εγινε η εξεγερση των κινεζων μποξερ εναντιον των αποικιοκρατων! Καλο θα ηταν να θυμηθουμε αυτο το γεγονος γιατι θυματα αυτης της εξεγερσης ηταν πολλοι Χριστιανοι και μαλιστα Ορθοδοξοι! Εχουμε πολλους ξενους Αγιους μαρτυρες! Θα ηθελα λιγο να καταλαβω τι ηταν ακριβως αυτοι οι μποξερ? Αυτοι ηταν μυημενοι με τον αποκρυφισμο που υπαρχει στα ενδοτερα σταδια των ασιατικων πολεμικων? Για πες μου σε παρακαλω γιατι θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Εντελώς άσχετο με την ανάρτηση

      2) Αμφιβάλλω για τον αποκρυφισμό των ενδότερων σταδίων των πολεμικών τεχνών όπως και για τα ίδια τα ενδότερα στάδια

      3) 135 ιεραποστόλους και σε 16.000 Κινέζους χριστιανούς σκότωσαν

      4) Ήταν μια εθνικιστική ή πατριωτική ομάδα(αθλητική, πολεμικών/μαχητικών τεχνών αρχικά ) που έγινε κίνημα εναντίον των Δυτικών που είχαν αλλάξει τα φώτα των Κινέζων εκείνη την εποχή

      5)Πίστευαν ότι κάτι φυλαχτά που είχαν θα τους προστάτευαν από τις σφαίρες . Έκαναν λάθος

      Διαγραφή
  2. Δεν ειπα οτι εχει σχεση με την παραπανω αναρτηση σχετικα με τη σουδανεζικη παλη! Εξαλλου γνωριζεις πολυ καλα οτι δε πιστευω οτι σονυ και καλα θα μυηθει καποιος στη μαγεια εαν κανει καποιος πολεμικες τεχνες! Την εχουμε συζητησει πολλες φορες την υποθεση του Αγιου Νικολαου Κασατκιν και του Βασιλη Ουτσεπκοβ! Το θεμα ειναι οτι πρεπει να εξηγηθουν καποια γεγονοτα οπως ο φοβος των γερονταδων του Αγιου Ορους για τις πολεμικες τεχνες υστερα απο την επισκεψη του Γιωργακη απο το Θιβετ! Ξερω οτι θα μου το πεις και ο ιδιος οτι ο Γιωργακης δεν εκανε πολεμικες τεχνες αφου σηκωσε το χερι του να χτυπησει τον Αγιο Παισιο και ως γνωστον οι πολεμικες τεχνες ειναι μονο για αυτοαμυνα! Μετα πρεπει να εξηγηθει το γεγονος πως οι Σαολιν κανουν ολα αυτα τα κατορθωματα εντος εισαγωγικων. Δεν θεωρω οτι γινεται η επικληση δαιμονων αλλα πως γινεται οι κινεζοι και γνωριζουν μυστικα για την ανθρωπινη φυσιολογια τα οποια αγνοουν οι δυτικοι? Πολλα απο αυτα τα μυστικα μπορει να εχουν δαιμονοποιηθει απο τους ιδιους τους δυτικους αλλα ειναι εν μεροι απαραδεκτη η σταση αρκετων γερονταδων ακομη και εκεινων που ειχαν χαρισματα να δαιμονοποιουν κατι μονο και μονο επειδη δεν το καταλαβαινουν. Εκτος εαν αναφερονται στο γεγονος οτι ο ανθρωπος χωρις το Χριστο μπορει να γινει υπερανθρωπος αλλα ποτε κατα φυσιν ανθρωπος οπως ελεγε ο Αγιος Ιουστινος Ποποβιτς. Και επισης θελω να σε ρωτησω γιατι η συνοδος της Εκλλησιας εχει κατσει και εχει απαγορεψει την ενασχοληση με τις ασιατικες πολεμικες τεχνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα κάποιον γέροντα απ'το Άγιο Όρος. Είμαι επιφυλακτικός με τέτοιες ιστορίες . Επιπλέον γνωρίζω πολλούς δασκάλους π.τ. που πάνε τακτικότατα στο Όρος. Δεν τους έχει πει κανείς τίποτα.
      Γιατί να μην γνωρίζουν οι Κινέζοι παραπάνω από τους Δυτικούς ; Εξυπνότεροι και μεθοδικότεροι είναι.
      Υπεράνθρωπος γίνεσαι με πολλούς τρόπους .
      Δεν το ξέρω για τη Σύνοδο.Γενικά οι ακραίοι περνούν την γραμμή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος. Στη Ρωσία έχουμε ιερείς που έχουν μέχρι και σχολές

      Διαγραφή
  3. Εξαρταται και σε τι γεροντες θα πεσεις! Απο οτι ακουω και απο πολλους εξαιτιας των εσχατων καιρων εχει υποχωρησει αρκετα η πνευματικοτητα ακομη και στο Αγιο Ορος! Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν πλεον Αγιοι! Οσον αφορα την υποθεση του Γιωργακη απο το Θιβετ ειναι πραγματικη ιστορια διοτι γνωρισα ανθρωπους που ειχαν γνωρισει αυτο το μυστηριωδες ατομο! Ειχουν υποθει πολλα και διαφορετικα πραγματα γυρω απο το προσωπο του αλλα ηταν πραγματικο προσωπο και εκανε ολα αυτα τα περιεργα πραγματα. Και μενα ενας απο τους παλιους μου δασκαλους στο σοτοκαν εχει παει στο Αγιο Ορος και σε του ειπαν τιποτα! Οσον αφορα για τους Κινεζους δε θεωρω προσωπικα οτι ειναι θεμα εξυπναδας οι γνωσεις που εχουν αλλα ο σεβασμος στις προφορικες τους παραδοσεις. Ολοι οι Ανατολικοι λαοι και οχι μονο οι Ορθοδοξοι εχουν σεβασμο στην προφορικη παραδοση. Οι Δυτικοι σεβονται μονο την γραπτη παραδοση και παραγκωνιζουν τελειως την προφορικη παραδοση οχι μονο στο θεμα της θρησκειας αλλα και στο θεμα των τεχνων, των επιστημων και του πολιτισμου γενικοτερα! SCRIPTA MANENT. Ετσι δεν λενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...