Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μάπα η... αρκούδα

«Ζωντανό πτώμα» στην Ρωσία προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον


Ένα φρικτό βίντεο με μια «ζωντανή μούμια» από την Ρωσία προκάλεσε ανατριχίλα στους χρήστες του διαδικτύου. Αποδείξεις ωστόσο που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν πως τελικώς το βίντεο ήταν πλαστό.
Ρώσοι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε εφαρμογές μηνυμάτων, με ένα συνημμένο αρχείο ήχου που εξηγεί ότι ο άνθρωπος – με το όνομα «Αλέξανδρος» - βρέθηκε σε ένα φέρετρο σε μια αγροτική περιοχή του Σότσι, αφού προηγουμένως δυνατή βροχή αποκάλυψε το σημείο της ταφής του.
Μέχρι τη στιγμή που η ιστορία κατέφθασε στον ιστότοπο ειδήσεων Eurasia Daily, ο φτωχός «Αλέξανδρος» είχε «εξοριστεί» από το Σότσι στην απομακρυσμένη περιοχή της Τούβα κοντά στα σύνορα της Μογγολίας, έχοντας μάλιστα γίνει επίσης θύμα μιας από τις διαβόητες και τρομακτικές αρκούδες της Ρωσίας.

Αναφερόμενος σε «αυτόπτες μάρτυρες», ο ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι ο άνθρωπος είχε επιβιώσει για ένα ολόκληρο μήνα στη φωλιά του ζώου με σπασμένη σπονδυλική στήλη, αλλά δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις για το πώς ακριβώς, αναφέρει το RT.
Εκεί είναι πού στο παιχνίδι μπήκαν και τα δυτικά μέσα. Ενώ παραμένει ασαφές από πού προήλθαν τα στοιχεία, η Daily Mail ανέφερε ότι ο ίδιος ο Αλέξανδρος περιέγραψε ότι ενυδατωνόταν πίνοντας τα ούρα του, μην μπορώντας να ξεφύγει από την φωλιά της αρκούδας.
Άλλοι βρετανικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων της Sun και της Metro, είχαν παρόμοιες ιστορίες.
Όταν αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Pikabu, το αντίστοιχο Reddit της Ρωσίας, οι σχολιαστές υπογράμμισαν ότι ο άνδρας του βίντεο είχε μάλλον αρκετά λευκά δόντια και αρκετά υγιή φωνή, γεγονός εξαιρετικά περίεργο, δεδομένου ότι το σώμα του φαινόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, σαν ζόμπι.
Η ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων SochiStream αναφέρει ότι το θέμα έχει τελικά διευθετηθεί, επικαλούμενη έναν ειδικό IT που αποκάλυψε ότι το βίντεο έδειξε σαφή σημάδια ότι είναι ένα ψεύτικο.
Πρότεινε ότι ο «Αλέξανδρος» ήταν πιθανότατα μια δοκιμή για κανάλια που φιλοξενούν viral βίντεο, κάτι που φαίνεται κάπως πιο πιθανό από το να είναι μια πολύ λιγότερο ελκυστική πραγματική έκδοση του χαρακτήρα του Leonardo DiCaprio στο The Revenant.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...