Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

«Το βασικότερο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη αυτοκριτικής και παιδείας»

Γιάννης Μπέζος: Πανικόβλητοι ψηφοφόροι ψηφίζουν όποιον ανόητο βγαίνει σε τηλεόραση και ραδιόφωνο - Media
«Η Ελλάδα πέρασε έναν πανικό. Σαν κάποιος να έφαγε ένα πολύ ηχηρό χαστούκι, χωρίς να καταλαβαίνει γιατί. Αυτό δημιουργεί αναπόφευκτα πανικό και αυτό είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Χώρα και πολίτες έχουν μια ροπή στον λαϊκισμό. Μας αρέσουν τα "ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα", που έγραψε και ο Γκάτσος. Περάσαμε μια δεκαετία με κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική». 

Ο Γιάννης Μπέζος -ένας από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιουνίου, θα λάβουν μέρος στη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο- μίλησε στο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. »Δεν είχαμε ισχυρές βάσεις για να σταθούμε και να μην πανικοβληθούμε, γι' αυτό γεννήθηκαν ακρότητες και δημιουργήθηκαν κόμματα για γέλια. Πανικόβλητοι ψηφοφόροι, που ψηφίζουν όποιον ανόητο βγαίνει σε τηλεόραση και ραδιόφωνο», είπε. 
«Βρισκόμαστε 100 και χρόνια από τον εθνικό διχασμό του 1915, κυβέρνησε και η Αριστερά. Τώρα έκλεισε αυτός ο κύκλος και θα οδηγηθούμε σε μια νέα αρχή. Φυσικά αυτό έγινε μέσα από αναταράξεις. Αυτό παρασύρει και τον πολιτισμό και την παιδεία που είναι σε ύφεση, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Αισθανόμαστε πανικόβλητοι. Μας φταίνει όοι, κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον με καχυποψία και δεν κοιτάμε τα δικά μας τα χάλια. Αν δεν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε αυτοκριτική, δεν θα πάμε μπροστά. Θα μας φταίνε συνέχεια οι άλλοι», σημειώνει ο δημοφιλής ηθοποιός. 
«Το βασικότερο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη αυτοκριτικής και παιδείας», καταλήγει.

4 σχόλια:

  1. Άδικο δεν έχει πάντως. Άν υπάρχει παιδεία όλα είναι διαφορετικά, αλλά βλέπεις η ρίζα είναι η οικογένεια. Αν η μαμά είναι τσιου τσιου ο μπαμπας γαβ γαβ, τα παιδιά τι θα είναι άραγε αν όχι κοκοκο. Φαύλος κύκλος και μάλιστα κατηφορικός, προς τα τάρταρα αν συνεχίσει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γίνεται να βγουν νιάου-νιάου και να είναι γατόνια; Μάλλον όχι...

      Διαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...