Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προειδοποιεί την Τουρκία με στοχευμένα μέτρα



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προειδοποιεί την Τουρκία με στοχευμένα μέτρα στο κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθετήθηκε από τους 28 της ΕΕ. Αναλυτικά, “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει τα προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018 που καταδικάζουν έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος”.


 “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες”. “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τις σοβαρές άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παράνομες ενέργειες σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας”, προειδοποιούν οι 28 της ΕΕ. 

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από τέτοιου είδους ενέργειες”, τονίζουν στα συμπεράσματα. “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόσκληση προς την Επιτροπή και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων μέτρων”, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

“Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει να είναι προσηλωμένο στο ζήτημα και θα επανέλθει αναλόγως” καταλήγουν τα συμπεράσματα. 

Η ΕΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Κύπρο, λέει ο Προδρόμου 

Οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους υιοθετώντας κείμενο συμπερασμάτων που προβλέπει επιβολή στοχευμένων μέτρων κατά των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά την έγκριση του σχετικού κειμένου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. 

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του Προέδρου Αναστασιάδη για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είπε ότι οι έκνομες ενέργειες εις βάρος κράτους μέλους, δεν γίνονται ανεκτές από την ΕΕ και έχουν συγκεκριμένες επιπτώσεις. Αναλυτικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι με το κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο “οι εταίροι μας ανταποκρίνονται θετικά στην έκκληση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και η ΕΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην Κυπριακή Δημοκρατία”.
Πηγή: Η Ευρώπη ξύπνησε; Με στοχευμένα μέτρα απειλεί την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο https://hellasjournal.com/2019/06/to-eyropaiko-symvoylio-proeidopoiei-tin-toyrkia-me-stocheymena-metra-sto-keimeno-ton-symperasmaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...