Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Των Αγίων Αποστόλων

Σχετική εικόνα

Η σημερινή Κυριακή συμπίπτει με τη γιορτή των Αγίων Αποστόλων.Τιμούμε σήμερα αυτούς που μετέδωσαν το φως του Ευαγγελίου,τον λόγο του Χριστού σε όλη την Οικουμένη.

Μια χούφτα ανθρώπων στάθηκε απέναντι στον τότε γνωστό κόσμο,στις προκαταλήψεις του,τις προλήψεις του,τις φοβίες του,τα συμπλέγματά του και τελικά την κακία του και έφεραν ένα μήνυμα νέο,χαρμόσυνο, ανήκουστο.Ένα μήνυμα αγάπης και ισότητας,ένα μήνυμα αντισυμβατικότητας.


Γιατί αυτό είναι ο χριστιανισμός.Αγάπη χωρίς όρια,αγάπη χωρίς διακρίσεις,αγάπη στα όρια της ανοησίας.Έτσι είδαν τους Απόστολους τότε.Ανόητους για χάρη του Χριστού.

Και τους κυνήγησαν,τους βασάνισαν,τους σκότωσαν.Όμως οι Απόστολοι δε λύγισαν,δε δείλιασαν, δε σταμάτησαν.Όσο κι αν τους απείλησαν οι ισχυροί,οι σοφοί,οι άρχοντες του κόσμου αυτοί παρέμειναν πιστοί στη διάδοση του λόγου του Χριστού.Γιατί ο Χριστός τους χάρισε την πραγματική ελευθερία,γιατί ο Χριστός τους έκανε από άτομα,πρόσωπα.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί χριστιανοί.Αυτοί που ο κόσμος, το σύστημα αν θέλετε,τους θεωρεί ανόητους,αδύναμους,καθάρματα.Σε αυτούς αναπαύεται ο Κύριος,αυτούς απελευθερώνει από τα δεσμά της αμαρτίας.Σαν κι αυτούς μας καλεί να γίνουμε ο Απόστολος Παύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...