Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Οι αντιδράσεις της Μόσχας για τα γεγονότα στην Τιφλίδα

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γεωργία στοχεύουν στην κατάληψη της εξουσίας από ριζοσπαστικές δυνάμεις, ανέφερε ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ, Ρώσος βουλευτής  του "Κομμουνιστικού Κόμματος" Σεργκέι Γκαβρίλοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προφανές ότι ο συντονισμός των ριζοσπαστικών δυνάμεων πραγματοποιείται στο εξωτερικό.
"Τώρα, βλέπουμε μια απόπειρα πραξικοπήματος, που συντονίζεται κυρίως από το εξωτερικό και κατά τη γνώμη μας, συνδέεται με τον Μιχαήλ Σαακασβίλι", δήλωσε ο Γαβρίλοφ.

Επιπλέον, ο Ρώσος βουλευτής Alexey Chepa, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γεωργία για να παρακολουθήσει τη Διακοινοβουλευτική Συνεδρία για την Ορθοδοξία, δήλωσε στα Ρώσικα ΜΜΕ ότι "οι ριζοσπάστες έκαναν τηλεφωνήματα και μιλούσαν αγγλικά".
Η Τιφλίδα θα πρέπει να δώσει την επίσημη συγγνώμη της στη Ρωσία για τις προκλήσεις κατά των Ρώσων αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Ο Jabarov είναι ενάντια στην εκδίωξη της Γεωργίας από τη συνέλευση.
"Δεν πρέπει να παραβιάζουμε τα συμφέροντα της Γεωργιανής Ορθοδοξίας. Οι δραστηριότητες των προβοκατόρων βοηθούν τους εχθρούς της Γεωργίας ", δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής .
Εξέφρασε επίσης ανησυχία για το γεγονός ότι "η επίσημη διεθνής συνάντηση χρησιμοποιήθηκε για να επιδεινώσει την αντιπαράθεση στη χώρα.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF) Γκριγκόρι Καράσιν  σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τιφλίδα.
"Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό στην Τιφλίδα, χρησιμοποιείται προφανώς από το ριζοσπαστικό μέρος της αντιπολίτευσης για την οργάνωση εξεγέρσεων στους δρόμους", ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Karasin, το περιστατικό είναι απόδειξη ότι το ριζοσπαστικό μέρος των πολιτικών στη Γεωργία είναι «συναισθηματικά φορτισμένο», συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής της ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Τιφλίδας.
Ο Karasin είπε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι οι συμμετέχοντες στη συνέλευση δεν έχουν τραυματιστεί και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.
"Όσον αφορά το θέμα των σχέσεών μας, θα προωθήσουμε τις συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση και ενίσχυση των σχέσεών μας με την Τιφλίδα", δήλωσε ο Καράσιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...