Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Το Φως της Πεντηκοστής

Αποτέλεσμα εικόνας για Pentecost

Η Κυριακή της Πεντηκοστής την οποία γιορτάζουμε σήμερα είναι η ημέρα της γεννήσεως της Εκκλησίας στον κόσμο.Είναι η ημέρα που το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε και σφράγισε τη χάρη των Μυστηρίων,είναι η μέρα που ξεκίνησε η διάδοση του Λόγου του Θεού.

Ακόμη είναι η μέρα που αντιστράφηκε η σύγχυση που επικράτησε μετά τη βλασφημία που τελέστηκε στον Πύργο της Βαβέλ.Είναι η μέρα που ο Θεός καλεί όλους τους ανθρώπους ,η μέρα που οι Απόστολοι κηρύσσουν για πρώτη φορά σε όλες τις τότε γνωστές γλώσσες.Είναι η μέρα που παύει πια ο διαχωρισμός των ανθρώπων αναλόγως της καταγωγής και της εθνικότητας.Είναι η μέρα που όλοι προσκαλούμαστε να γίνουμε το έθνος του Θεού.


Τέλος είναι η μέρα που ο έρχεται ο Παράκλητος με μορφή πύρινων γλωσσών για να διώξει το σκοτάδι.Το σκοτάδι του μίσους,της εκμετάλλευσης , του φόβου.Οι μαθητές, λέει η αποστολική περικοπή ήταν συγκεντρωμένοι με ομοψυχία.Μόνο τότε έρχεται το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει.Όταν υπάρχει ομοψυχία.Όταν ο φθόνος , η ζήλια και οι έχθρες δεν έχουν ριζώσει στη ψυχή μας.Όταν ,ακόμα κι αν μας ταλαιπωρούν ,εμείς θέλουμε να διώξουμε τη σκιά τους από την καρδιά μας.Τότε μόνο έρχεται το Άγιο Πνεύμα για να μας καθαρίσει.Τότε μόνο μπορούμε να απολαύσουμε τα αναζωογονητικά Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Ας αφήσουμε λοιπόν από σήμερα κιόλας το Φως να μπει στη ζωή μας,στη ψυχή μας,στην καρδιά μας.Ας στρέψουμε την πλάτη στα πάθη του εαυτού μας κι ας γεννηθούμε ξανά εν Χριστώ,αποδεχόμενοι την πρόσκλησή Του να γίνουμε μέλη της Εκκλησίας Του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...