Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Κυριακή των Αγίων Πάντων

Αποτέλεσμα εικόνας για pilgrim painting

"Όποιος αγαπάει τον πατέρα του ή τη μάνα του παραπάνω από μένα, δεν είναι άξιος για μαθητής μου. Κι όποιος αγαπάει το γιο του ή τη θυγατέρα του παραπάνω από μένα, δεν είναι άξιος για μαθητής μου. Επίσης όποιος δεν παίρνει το σταυρό του και δε με ακολουθεί, δεν είναι άξιος για μαθητής μου."

Ακούγοντας τα λόγια του Χριστού και κοιτώντας με ειλικρίνεια μέσα μας,ποιος από εμάς μπορεί πραγματικά να πει πως είναι Χριστιανός έχοντας επίγνωση αυτού που λέει;Μάλλον κανείς.

Γιατί κανείς μας ουσιαστικά δεν πιστεύει στα λόγια του Χριστού:" Πολλοί θα βρεθούν από πρώτοι τελευταίοι, κι άλλοι από τελευταίοι πρώτοι".


Μπορεί να πιστεύουμε σε μάγια,ξόρκια,προφητείες,θαύματα,συνωμοσίες και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά στα λόγια του Χριστού,όπως δείχνει η ζωή των περισσότερων από εμάς,δεν πιστεύουμε.Γι'αυτό και αποφεύγουμε πάση θυσία να τα εφαρμόσουμε.

Ακόμα και σε μια κυριακάτικη λειτουργία μπορεί να φανεί αυτό.Κοιτάμε να εντυπωσιάσουμε με τα άμφια οι κληρικοί και με τα ρούχα και τα στολίδια μας οι λαϊκοί.Και αν κάποιος ή κάποια δεν ενδιαφέρεται να έχει μια τέτοια πρωτιά,κρυφογελάμε και ψιθυρίζουμε,ο χαζός ή η ανόητη.

Αυτοί είμαστε δυστυχώς και αυτή είναι η εικόνα των ορθοδόξων σήμερα.

Αυτά δεν τα αναφέρουμε για να αυτομαστιγωθούμε ή για να απογοητευτούμε.Αυτά τα λέμε για να καταλάβουμε πόσο μακριά είμαστε από τον πραγματικό χριστιανισμό.Γιατί το πρώτο βήμα για να γίνει κάποιος πραγματικός χριστιανός είναι να καταλάβει πόσο μεγάλη απόσταση έχει να διανύσει για να το πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...